Vučić: Vakcinu će sutra primiti i neko iz vlasti kao signal da je ona valjana

Vučić: Vakcinu će sutra primiti i neko iz vlasti kao signal da je ona valjana

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da sutra počinje vakcinacija Fajzerovom vakcinom, da se kreće od staračkih domova i da će neko iz vlasti primiti vakcinu, kao signal da je ona valjana. Da li ću to biti ja, Ana Brnabić ili darija Kisić Tepavčević, videćemo, rekao je Vučić novinarima u Golubincima.

“Nekoga od nas ćemo da ostavimo za drugu, da pokažemo ljudima da je dobra svaka vakcina koju naš zdravstveni sistem dobije”, rekao je on.

Vakcina je spasila čovečanstvo, dodao je Vučić i objasnio da će odmah biti odvojene po dve doze za vakcinaciju ljudi

“Ako bi uspeli da do kraja januara prvom vakcinom vakcinišemo milion građana, to bi bio veliki uspeh… U vakcini je spas, vakcina je spasila čovečanstvo i da je nema, za neke druge stvari, pitanje je koliko bi ljudi bilo na planeti. I zato je važno da počne što pre, da spasimo što više ljudi”, rekao je Vučić.

Mi smo deo Kovaks sistema, odavno smo platili četiri miliona dolara i očekujemo značajan deo vakcina, ali snalazimo se i sami da kupimo koliko možemo vakcina, rekao je Vučić i dodao da su ove doze Fajzerove vakcine nabavljene samostalno, bilateralno.

“Verujem da mi od sredine januara možemo da idemo na masovniju vakcinaciju, oko stotine hiljada ljudi”, rekao je Vučić.

Imam poverenje u EU i komerasara Olivera Varheljija da će nam distribuirati značajne količine vakcine i da nećemo čekati mesecima posle članica EU, rekao je Vučić.

Vučić je dodao da političari koji vode zemlju imaju obavezu da svojim sugrađanima obezbede vakcinu, kao što je bio slučaj sa respiratorima.

 

Izvor:N1

RUBRIKE
Podeli