Vučić u Novom Pazaru: Vodiću politiku koja je dobra i za Srbe i za Bošnjake

Vučić u Novom Pazaru: Vodiću politiku koja je dobra i za Srbe i za Bošnjake

Predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić poručio je večeras na predizbornom skupu liste „Srbija ne sme da stane“ u Novom Pazaru da će voditi politiku koja je dobra za Srbiju i za sve njene građane kao i da je u prethodnih 11 godina u svakom trenutku mislio na Bošnjake jednako koliko i na Srbe. 

„Molim i vas Srbe i posebno vas Bošnjake, molim vas da samo razumete da je cela ova zemlja, ne jedan region, cela ova zemlja, cela Srbija je jednako vaša zemlja koliko moja, koliko Rasimova (Ljajić). Cela ova zemlja je vaša zemlja. I imate i morate da imate jednaka prava“, istakao je Vučić. 

On je izjavio da će taj grad sa novim kliničko bolničkim centrom dobiti jednu od pet najboljih i najmodernijih klinika u Srbiji i jednu od deset najmodernijih u jugoistočnoj Evropi i na Zapadnom Balkanu.

„Ovde će moći svaka žena da ode na pregled na najmoderniji digitalni mamograf. Ovde smo doneli magnetnu rezonancu zajedno sa našim arapskim prijateljima još 2017. godine. Donećemo još jednu. Hoću da imate najbolje moguće uslove. Neću da se stidim kada gledam slike iz korone i vidim u kakvim sobama su ljudi ležali boreći se za život“, rekao je Vučić na predizbornom skupu. 

Vučić je zahvalio predsedniku SDPS Rasimu Ljajiću koji je govorio pre njega, i naglasio da je Ljajić večeras pomenuo nešto što malo političara hoće da kaže, a posebno kada je to nešto što može naići na negodovanje publike.

„Rasim je večeras rekao da kažemo hvala za ono što je urađeno u Novom Pazaru. Za mene ne postoji lepše i važnije rečenice“, istakao je  Vučić.

Predsednik je upitao i da li je iko sanjao u Novom Pazaru da će najmodernija škola biti u Sjenici.

„Jel to bilo nekada ranije? Nije. Sada mi stižu zahtevi, i od Rasima, sad mi traže bazene, stadione. Mnogo smo toga uradili. Videli ste da smo tri stadiona izgradili. Ići će nam Kragujevac, Niš, Beograd, i ići će i Novi Pazar. Imate Adema Ljajića koji je vratio veru u fudbal ovde u Pazaru“, rekao je Vučić.

On je naveo da, proporcionalno broju stanovnika, ni u jedan kraj Srbije nije uloženo toliko novca koliko u Novi Pazar i okolinu u prethodnih 10 godina.

„Ja mislim da to pokazuje fer odnos. Ja mislim da to pokazuje kako poštovanje imamo prema svim ljudima“, poručio je Vučić.

Prema njegovim rečima, u prethodnih 11 godina obavljanja državničkih funkcija on je u svakom trenutku i na svakom mestu mislio ne samo na Srbe, već i na Bošnjake, jednako koliko i na Srbe.

„I koliko vodim računa da se pred srpskim sveštenikom ne omrsim, kad je božićni ili vaskršnji post. Verujte mi da jednako vodim računa da to ne uradim i kad sedim sa Huseinom Memićem, kad je ramazanski post. Ne mogu ja sebi to da priuštim, a da znam da je on na teškom postu u tom trenutku“, rekao je Vučić.

On je ocenio da je turistička organizacija Novog Pazara napravila najlepši turistički prospekt koji je do sada mogao da vidi u Srbiji.

„Napravili su prospekt. Altun-alem džamija, Sopoćani, pa džamija, pa Petra i Pavla crkva. Ide ova crkva, ide ona džamija. I to je sve naše. To je naše nasleđe čime moramo da se pohvalimo na svakom mestu. Sve je naše. I sve je vaše“, poručio je Vučić.

izvor: Euronews Srbija

CATEGORIES
Share This