Vučić u Deževi: Ulaganja u puteve, izgradnju fiskulturne sale i obnovu Doma kulture

Vučić u Deževi: Ulaganja u puteve, izgradnju fiskulturne sale i obnovu Doma kulture

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Deževi kraj Novog Pazara da će država izdvojiti preko 300 miliona dinara za rekonstrukciju puteva u tom kraju, izgradnju fiskulturne sale i rekonstrukciju Doma kulture u tom selu.

On je prilikom obilaska Hrama Svetog Save rekao da je država opredelila preko 40 miliona dinara za završetak radova na toj crkvi u što kraćem roku.

“U roku od 15 dana će početi radovi na putu Šaronje – Vranovina, a do kraja godine ćemo završiti još 7,5 kilometara puteva ka ostalim selima, za šta je ukupno potrebno oko 120 miliona. Izdvojićemo i 180 miliona dinara za izgradnju fiskulturne sale, to je moje obećanje”, poručio je Vučić građanima okupljenim ispred crkve.

On je kazao i da će pokušati da “u narednih godinu i po ili dve u Deževu dovedu manjeg investitora” što bi, kako je rekao, bilo važno za opstanak meštana-

U razgovoru sa njima, Vučić je obećao da će država izdvojiti još 54 miliona dinara za obnovu Doma kulture u Deževi, kao i da će raditi na rešavanju problema vodosnabdevanja i kanalizacije.

Protojerej Ivan Jeremić izjavio je da je izgradnja crkve u Deževi veoma važna za pravoslavne vernike u ovom kraju.

“Srpski narod gradi velelepni hram na Vračaru, a mi ovde u postojbini Svetog Save gradimo nešto skromniji, ali će i on biti svima nama na ponos i radost, daće Bog da se narod ovde okuplja, na liturgijama i drugim svečanostima”, rekao je Jeremić.

Izgradnja Hrama u Deževi počela je 2012. godine, a do sada su završeni grubi građevinski radovi, stolarija, grejanje, a od sredstava dobijenih od države biće nastavljeni radovi na spoljašnjem uređenju, postavljenju fasade i uređenjem porte.

RUBRIKE
Podeli