Vučić: Sandžak i Republika Srpska nisu isto

Vučić: Sandžak i Republika Srpska nisu isto

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi neki u BiH rado i lako gazili Ustav Srbije i podvukao da Republika Srpska i Sandžak nikako nisu isto, ni po čemu, a posebno ne po Ustavu.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u vezi izjava datih u BiH, rekao da su – na njegove reči da volimo RS i poštujemo njen integritet u okviru integriteta BiH – obojica kandidata, koji će dobiti bošnjačku većinu, a jedan verovatno biti i izabran za člana Predsedništva iz redova Hrvata, govorili o Sandžaku i o tome kako vole Sandžak.

Takva poređenja ne stoje i nisu bezazlena, smatra predsednik.

On je podsetio da je Srbija finansirala izgradnju škole, vrtića u BiH, u RS i dali im ime Srbija, a da je tamošnjim političarima rekao da bi i oni mogli da izgrade škole i vrtiće u Novom Pazaru, koliko hoće, i da ih nazovu kako hoće, BiH ili Bosna, ali da nijedne od tih građevina nema, već ih je izgradila Srbija ili njeni prijatleji iz UAE ili drugih zemalja.

Vučić: Sandžak NIJE entitet u Srbiji!

„Sandžak – ovo nije otomanska imperija, ne postoji kao takav“, naveo je i dodao da neki ne poštuju ni sopstveni Ustav, a lako bi gazili Ustav Srbije, dok su, istovremeno, strašno osetljivi na samu pomisao, što naravno on nikada nije radio, da se pogazi Ustav BiH ili Dejtonski sporazum.

RS i Sandžak, istakao je, nemaju ni po čemu sličan, a kamoli isti status, govoreći u ustavnopravnim kategorijama, da se i ne govori o veličini ili nekim drugim stvarima.

 

Izvor:Agencije

CATEGORIES
Share This