Vučić primio Maricu Mihajlović: „Nadam se da će sve na šta je upozorila biti signal onima koji rade s majkama i decom“

Vučić primio Maricu Mihajlović: „Nadam se da će sve na šta je upozorila biti signal onima koji rade s majkama i decom“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u Predsedništvu Maricu Mihajlović, majku koja je izgubila dete i koja je optužila lekara u Sremskoj Mitrovici za akušersko nasilje.

Vučić je u razgovoru s Maricom Mihajlović rekao da je pročitao sve što mu je bilo dostupno i da mu je mnogo žao i teško što se to dogodilo. Rekao je da „dete ne možemo da vratimo, ali da možemo sebe da menjamo“.

Kako je dodao, nada se da će sve što je rekla Marica MIhiajlović, i na šta je upozorila, biti signal ljudima koji rade sa majkama i decom da još više pažnje usmere ka životima koji su najvažniji, a njoj je zahvalio na hrabrosti.

„Nadamo se da će pravda da uradi svoje i da će on biti kažnjen“, rekla je.

Predsednik je dodao da su, iz onoga što je video, sve babice bile veoma fer i da su u najvećem delu potvrdile ono što je Mihajlović govorila.

Takođe je rekao da je čuo za probleme sa kojima se porodica suoočava i da će država nastojati da pomogne i da učini još neke sitnice.

„Ali je mnogo važnije da zamolim sve ljude koji rade taj najlepši i najhumaniji posao, da u svakom trenutku budu stoprocentno posvećeni majkama i deci, bez obzira na sve muke i probleme. Tu je prosto najveća odgovornost“, rekao je i dodao da veruje da će moći da se ustanove neka nova pravila i više odgovornosti i ozbiljnosti u tom postupanju.

Izvor: Euronews
Photo: Euronews
CATEGORIES
Share This