Vučić: Poslednje veče se obraćem kao predsednik SNS, pozivam političare na dijalog, ali prelaznih vlada neće biti

Vučić: Poslednje veče se obraćem kao predsednik SNS, pozivam političare na dijalog, ali prelaznih vlada neće biti

Vučić je rekao da su neki političari pokušali da zloupotrebe tragediju i da su svi oni koji su šetali prethodnih nedelja dobrim delom pristojni. „One koje ne mogu da cenim su političari koji će ući u anale beščašća, koji su iskoristili tragediju. Oni ne zaslužuju ni vaše zvižduke, već samo prezir. A narod zaslužuje poštovanje“, kazao je Vučić i dodao:

„Ali ja pozivam i te političare na razgovor i dijalog. Moja vrata su od sutra otvorena za svakoga od njih. Da rešavamo probleme u institucijama. Nisu auto-putevi mesto gde se problemi rešavaju. Mi njih ne mrzimo, čak ni njih koji će ući u anale beščašća. Ogromna je želja da uradimo nešto. Pa kažu da imamo rijalitije. Evo, ukinuli smo rijalitije, ali neće oni na svojim televizijama. I onda vidite svo licemerje. Sve vreme su imali jednu želju – kako da sruše mene i Vladu Srbije. Ništa njih nije interesovalo, ni deca niti Srbija, ni Kosovo i Metohija“, naveo je Vučić i dodao da će se vlast birati na izborima.

Istakao je da o tome nema nikakvih razgovora i da moraju da se pohvale mere koje su donete.

„Ponosan sam na samostalnu i nezavisnu politiku koju Srbija vodi. Ponosan sam što kod nas ne upravljaju ni ambasadori ni druge zemlje. Ovom zemljom upravlja narod, i sami donosimo svoje  odluke. I kome uvodimo sankcije, i kome nećemo. Tako se ponaša odgovorna država, a mi smo država Srbija“, naveo je Vučić.

Predsednik je rekao i da su se videli „strašni napadi“ na crkvu i da ni to ne sme da se dešava.

„Ne sme da se ruši jedan od stubova države, i tome moramo da stanemo na kraj i da se suprotstavimo“, naveo je.

„Dok sam predsednik, radiću sve da se to nikada više ne ponovi. U istoj zemlji živimo, jednako smo bogati i siromašni, i to više nikada ne sme da se ponovi. Srbija mora da bude sigurna za sve, ma koje vere i nacije bili“, istakao je Vučić.

Vučić je istakao i da su danas „napadnute opštinske zgrade na severu Kosova“.

„I na sve to ćutali su predstavnici Kvinte, a sada to osuđuju, kada su Albanci završili. Nismo imali težu krizu. Čim se završi ovaj skup, imaćemo sednicu saveta za nacionalnu bezbednost, a plašim se mnogo toga lošeg“, rekao je predsednik.

Poručio je da je 11 godina bio na čelu SNS-a i da je večeras poslednji put da se obraća kao predsednik te stranke.

Izvor: EuroNews Srbija

Foto: Euronews/Stefan Goranović

CATEGORIES
Share This