Vozači blokirali magistralni put Novi Pazar-Raška na 1h zbog cene goriva

Vozači blokirali magistralni put Novi Pazar-Raška na 1h zbog cene goriva

Vozači u Novom Pazaru   blokirali  su magistralni put Novi Pazar – Raška,  u znak protesta zbog visokih cena goriva u Srbiji. Oni su nosili različite transparente na kojima je pisalo “Pun rezervoar, šta to beše?”, “Nestalo mi goriva” i “Dokle više?”. Protest je počeo u 17h i trajao je sat vremena.

Vozači koji su blokirali put rekli su za A1 da  je gorivo mnogo skupo i da treba nešto da se uradi  po tom pitanju,jer kako kažu teško se podnosila i ranije ,jeftinija cena a kamoli ova sadašnja.

Osim Novog Pazara, vozači su u u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Pančevu, Šapcu,  i u ostalim gradovima organizovali blokade glavnih putnih pravaca.

Organizatori protesta su naveli da je cena goriva u Srbiji od početka godina porasla za skoro devet dinara po litru, a dizela za više od 11 dinara i da je on medju najskupljim u regionu, iako su plate u našoj zemlji daleko od evropskog proseka.

Nakon poslednjeg poskupljenja, benzin od 95 oktana košta 152,02 dinara po litru, evrodizel 161,71, dok su skuplje kategorije goriva dostigle cenu od 167 dinara.

Podsetimo, poziv za protest širio se putem društvenih mreža.

A1/N1

CATEGORIES
Share This