Vlada izdvojila 160 miliona dinara za pomoć proizvođačima brašna

Vlada izdvojila 160 miliona dinara za pomoć proizvođačima brašna

Vlada Srbije opredelila je danas 160.000.000 dinara za vanrednu interventnu meru podrške proizvođačima brašna, a odnosi se na proizvođače registrovane pre 15. novembra 2021. godine.

Kako je navedeno na taj način biće održan dosadašnji obim proizvodnje brašna i sprečen potencijalni poremećaj na tržištu koji bi mogao da dovede do nestašice.

Članovi vlade izmenili su Odluku o privremenom ograničenju izvoza osnovnih poljoprivredno prehrambenih proizvoda, kojom se, u cilju olakšanog izvoza te vrste proizvoda, sada uvodi kvantitativno ograničenje izvoza na tromesečnom nivou, umesto na mesečnom, kako je do sada bilo predviđeno.

Vlada je usvojila Uredbu o kriterijumima za dodelu podsticaja poslodavcima koji zapošljavaju novonastanjena lica u Srbiji.

“Uredba će omogućiti podsticaje domaćim poslodavcima uz zadržavanje jednakog fiskalnog opterećenja, kako bi zarade koje isplaćuju stranim državljanima ili domaćim povratnicima, kao i licima obrazovanim u inostranstvu, bile konkurentne zaradama inostranih poslodavaca”, navedeno je u saopštenju po završetku sednice.

Na sednici je doneta odluka o otvaranju sezonskog graničnog prelaza za međunarodni vazdušni saobraćaj putnika “Ponikve” u periodu od 1. aprila do 31. oktobra ove godine u cilju pojednostavljenja procedura za realizaciju međunarodnih letova.

Na današnjoj sednici doneta je i Odluka o otvaranju stalnog graničnog prelaza za međunarodni vodni saobraćaj putnika i roba sa svim inspekcijskim službama “Bačka Palanka”, čime će biti omogućeno efikasnije sprovođenje graničnih procedura domaćih i stranih brodova na tom graničnom prelazu na reci Dunav, navedeno je u saopštenju.

Izvor-foto: N1

RUBRIKE
Podeli