Više novca za socijalna davanja

Više novca za socijalna davanja

Za sedam usluga socijalne zaštite, grad će u ovoj godini izdvojiti više od 46 miliona dinara. Sa pružaocima usluga danas su potpisani ugovori. Znatno veće izdvajanje sredstava nego ranije, u skladu je sa povećanjem broja korisnika određenih usluga.

„Više od 600 naših sugrađana koristiće do kraja ove godine neku od usluga socijalne zaštite, što znači da će i broj zaposlenih na ovim projektnim aktivnostima biti veći. Konkretno, u ove godine obezbediće 56 radnih mesta za nezaposlene sugrađane“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac prilikom potpisivanja ugovora sa predstavnicima udruženja građana koji se bave socio–humanitarnim delatnostima.

Gradonačelnik je podsetio da je po izdvajanju sredstava za oblast socijalne zaštite Novi Pazar u samom vrhu lokalnih samouprava u Srbiji, i da će „u interesu podrške sugrađanima kojima je takva pomoć potrebna, u narednom periodu biti izdvojeno još više novca“.

Projektno finansiranje usluga socijalne zaštite na snazi je poslednje tri godine, a ove godine pokriva sedam vrsta usluga. Konkusom za 2018. novac je dodeljen Udruženju psihologa, za usluge personalne asistencije i ličnog pratioca, Udruženju za pomoć MNRO za usluge dnevnog boravka i predah porodice i Centru za socijalni rad koji pruža usluge pomoć u kući za stara lica i decu ometenu u razvoju i edukattivno terapeutske usluge.

 

Izvor : Grad Novi Pazar

CATEGORIES
Share This