Veliki broj učesnika na Ramazanskoj trci

Veliki broj učesnika na Ramazanskoj trci

Zlato na ovogodišnjoj Ramazanskoj trci u seniorskoj kategoriji poneli su Elzan Bibić i Teodora Simović, odbranivši titulu prvaka, a u mlađim kategorijama istakli su se Omar Bandžović i Aiša Tahirović kao stariji pioniri i Sami Brunčević i Medina Mekić kao mlađi pioniri.

U muškoj seniorskoj konkurenciji iza Novopazarca Elzana Bibića bio je Nevesinjac Uroš Gutić, a bronzana medalja pripala je još jednom Novopazarcu, Aldinu Ćatoviću.

“Nije slučajna medalja Elzana Bibića. Grad Novi Pazar, Atletski klub Novi Pazar, Srpski atletski savez, država Srbija, sve je to plod tog rezultata i osvojene medalje, a verujem da će ih u budućnosti biti još više“, rekao je direktor Atletskog saveza Srbije i jedan od gostiju današnje manifestacije, Slobodan Branković.

 

Prva dva mesta pripala su atletičarkama Novog Pazara: zlatnu medalju dobila je Teodora Simović, dok su srebro i bronzu odnele Mejra Mehmedović na drugom, a Milica Tomašević iz A.K. Crvena Zvezda na trećem mestu.

U konkurenciji rekreativaca pobedničko mesto zauzeo je Esad Hasanović, a drugo i treće mesto osvojili su Enes Feković i Irfan Plojović.

“Za seniore i seniorke predviđene su i novčane nagrade, a za prva tri mesta u svim kategorijama pehari i medalje, kao i posebna nagrada za najmlađeg učesnika. Ramazanska trka okupila je takmičare iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.“, rekao je Ermin Zilkić, jedan od organizatora manifestacije i trener atletskog kluba Novi Pazar.

Kao i prethodne 24 godine, i ove godine održana je Ramazanska trka, tradicionalna sportska manifestacija koja se već duže od dve decenije, uoči najvećeg muslimanskog praznika Ramazana, održava na ulicama Novog Pazara, a poslednjih godina i na Atletskom stadionu.

Grad Novi Pazar bio je glavni sponzor 24. Ramazanske trke, koju su organizovali Atletski klub Novi Pazar, Ustanova za sport i Sportski savez Novi Pazar.

 

CATEGORIES
Share This