Veće plate od prvog novembra!

Veće plate od prvog novembra!

Od prvog novembra plate će biti povećane od osam do 15 odsto, rekla je premijerka Ana Brnabić na konferenciji za novinare. Najveće povećanje u zdravstvu, zatim u sektorima nauke i kulture. Penzioneri će dobiti jednokratnu pomoć u iznosu od 5.000 dinara u decembru.

Kako je navela Ana Brnabić, medicinske sestre i tehničari su zaslužili najveće povećanje od 15 odsto. Doktori medicine dobiće povećanje od 10 odsto.

Posle zdravstva, najveće povećanje biće u sektorima nauke i kulture – 10 odsto. Povećanje od devet odsto će imati zaposleni u prosveti, dusije i tužioci, zaposleni u ustanovama socijalne zašštite u pripadnici bezbednosnih snaga.

Zaposlenima u državnoj upravi plata će biti povećana za osam odsto.

Premijerka je rekla da će od prvog decembra svim penzioneri dobiti jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 5.000 dinara.

Dodala je da se od prvog januara planira i povećanje penzije, ali nije mogla da kaže koliko, osim što je rekla da će povećanje biti zasigurno pet odsto a trudiće se da bude i veće, uz neugorožavanjefinansijske stabilnosti zemlje.

Ana Brnabić je istakla da se država bori da zadrži medicinske radnike u zemlji i time što ulaže čak milijardu evra u zdravstvenu infrastrukturu, obnovu kliničkih centara, bolnica…

 

Izvor: RTS

CATEGORIES
Share This