Vazduh u Novom Pazaru jako zagađen

Vazduh u Novom Pazaru jako zagađen

Agencija za zaštitu životne sredine SEPA koja meri kvalitet vazduha na teritoriji Srbije saopštila da vazduh u Novom Pazaru spada u petu, najgoru kategoriju.

Na sajtu i aplikacijama SEPA vazduh u Novom Pazaru je označen kao jako zagađen, što znači da je kvalitet vazduha nezdrav zbog prisustva zagađujućih materija , pa se ne preporučuje boravak napolju osobama sa srčanim i plućnim oboljenjima,starima i deci.

Podsećanja radi, tokom prošle nedelje, ekipa portala A1 istraživala je kakav je kvalitet vazduha u Novom Pazaru, gde na osnovu dobijenih podataka ustanovljeno da je najveće zagađenje u jutarnjim i večernjim časovima.

Ivan Milanović, rukovodioc Odeljenja za zaštitu životne sredine u Gradskoj upravi Novog Pazara, kaže da se zagađenje vazduha obično javlja u ranim jutarnjim i popodnevnim satima, kada se najviše upotrebljavaju ložišta.

Dok sa druge strane, građani Novog Pazara kazali su da ne provode vreme van kuće zbog zagađenog vazduha u ovom gradu, jer kako su tada naglasili, zagađenje vazduha loše utiče na njihovo zdravlje.

Aiša Alić

CATEGORIES
Share This