UUS: Jednako ćemo se boriti za sve ugostitelje (video)

UUS: Jednako ćemo se boriti za sve ugostitelje (video)

Udruženje ugostitelja sandžaka zahteva  da ugostitelji u Sandžaku tokom Ramazana  rade od 20 do 24 časa, zbog specifičnosti situacije i onih restorana koji nemaju bašte i terase rekao je danas za A1 predsednik ugostitelja Sandžaka Senad Koničanin.

Kako navode ugostitelji da su zadovoljni što se tiče mera Vlade i radu do 22 časa, ali zbog specifične situacije i dolaskom meseca Ramazana traže da im se izađe u susret kako bi radili od 20 do 24 časa.

Kako kažu iz Nacionalne službe za zapošljavanje jeste da su prihvatili poziv ugostitelja Sandžaka, da budemo prisutni i na samoj osnivačkoj skuptini i da zaposlimo veliki broj radnika.” Narvno mi ćemo pružizti pomoć i sa drugim institucijama u slučaju nekih administrativnih problema,mogu komotno da se jave nama, mi smo naravno otvoreni za saradnju”,ističe direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Fahrudin Đekić.

“Za sve ugostitelje ćemo angažovati profesionalnog kuvara ili predavača koji će moći da obuči konobare i kuvare našim ugostiteljima.Takođe je jako važna baza podataka na koje ćemo mi zajedno raditi sa našim ugositeljima,gde če sutra sa njima razgovarati i gradonačelnik grada Nihad Biševac,koji će saslušati njihove predloge”,navodi direktor regionalne razvojne agencije Sandžaka SEDA Samir Kačapor.

Na ovom sastanku je takođe prisustvovao i direktor regionalne turističke agencije Sanžaka Haris Gegić koji je napomenuo da će pomoći po pitanju edukacije,sertifikacije i sve ono što ugostitelj iskažu potrebu.

 

E.Ziljkić

 

 

RUBRIKE
Podeli