Usvojen budžet grada Novog Pazara za narednu godinu

Usvojen budžet grada Novog Pazara za narednu godinu

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara usvojili su danas  budžet za narednu godinu koji iznosi nešto više od 3,2 milijardi dinara. Prema rečima vlasti ovaj budžet skrojen  je po meri građana, dok je po mišljenju opozicije – predizborni.

Projektovani prihodi za 2020. godinu su oko tri milijarde dinara, a rashodi 3,1 milijardu, dok je budžetski deficit oko 117 miliona dinara.Planirano je da se grad u narednoj godini zaduži sa 180 miliona dinara.

Šef odborničke grupe” Za evropski Novi Pazar” dr Muamer Bačevac ocenio je da je budžet za narednu godinu transparentan, realan, ekonomski prihvatljiv i skrojen po meri građana, I da se u njemu ogleda domaćinski odnos lokalne samouprave, pre svih gradonačelika Nihata Biševca.

“Budžetom je predviđeno ulaganje u sve oblasti. Najviše novca biće izdvojeno za realizaciju kapitalnih infrastrukturnih projekata .Izdvojeno je i za unapređenje komunalne infrastrukture, poljoprivrede, zdravstva, kulture, obrazovanja. Budžet je skrojen po meri građana, koji su u okviru aknkete glasali za najznačajnije projekte”, rekao je Bačevac.

S druge strane, odbornici opozicione Stranke pravde i pomirenja  smatraju da je budžet predizborni, da u gradu godinama nema ozbiljnih investicija, te da više sredstava treba odvojiti za škole i privredu, a kritikovano je i to što sednici ne prisustvuje gradonačelnik Nihat Biševac, pa je izostalo njegovo obrazlaganje.

Inače, odbornica iz redova Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA) Hanadi Hajdinović, danas je odlukom odbornika većine izabrana za predsednicu Skupštine grada.ž

Foto: RTVNP

Izvor: A1/RTVNP/Radio Sto plus

CATEGORIES
Share This