Uspeh novopazarskih atletičara: Sa državnog finala pravo u Split

Uspeh novopazarskih atletičara: Sa državnog finala pravo u Split

Dvoje talentovanih mladih novopazarskih atletičara, Fatima Dupljak i Ahmed Zukorljić su na državnom finalu Sportskih igara mladih izborili plasman na prestižnu Međunarodnu završnicu koja će se održati u Splitu.

Državno finale Sportskih igara mladih trenutno se održava u Banji Ždrelo, nadomak Petroavca na Mlavi. Fatima Dupljak i Ahmet Zukorljić su demonstrirali izuzetne sportske sposobnosti i upornost tokom takmičenja, što im je omogućilo da se izdvoje među konkurencijom. Njihov plasman na Međunarodnu završnicu predstavlja veliki uspeh za njih i njihove trenere. Ova vest donosi radost i ponos celoj zajednici, dok se mladi sportisti spremaju za veliki izazov.

Međunarodna završnica Sportskih igara mladih u Splitu pružiće Fatimi i Ahmetu priliku da se takmiče sa vršnjacima iz različitih zemalja, dok će istovremeno imati priliku da steknu nova iskustva i izgrade prijateljstva sa mladim sportistima iz celog sveta. Inače, ovo je deseta po redu sezona Dunav osiguranja Sportskih igara mladih (SIM).

Sportske igre mladih obelažavaju 27 godina postojanja u regionu, i najveća su manifestacija amaterskog sporta za decu i mlade u Evropi. U misiji Igara ističu da su sportski rezultati podstrek, ali “fer-plej, tolerancija, poštovanje različitosti, inkluzija i zdravi stilovi života“ osnova za vrednosni sistem koji u toj organizaciji neguju. Za vreme postojanja uspeli su da okupe dva i po miliona dečaka i devojčica. Na svečanoj ceremoniji otvaranja 10. sezone, šef delegacije EU u Srbiji, nj.e. Emanuel Žiofre u svom obraćanju je čestitao timu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih na ideji promocije pozitivnih društvenih vrednosti.

“Bavljenje sportom je upravo ono što nam omogućava da budemo otvoreni i brižni. Sport pomaže da se u svakome od nas usade vrednosti solidarnosti i inkluzivnosti koji se u osnovi temelja EU. Želim vam da pobedite na sportskim terenima, ali i da budete pobednici u životu“, izjavio je Žiofre.

Sportske igre mladih predstavljaju izuzetnu platformu za otkrivanje i podršku mladim talentima širom zemlje, a uspeh Fatime Dupljak i Ahmeta Zukorljića samo je jedan od mnogih primera sjajnih rezultata koje mladi sportisti postižu zahvaljujući ovom programu.

Podsećanja radi, na ovogodišnjim Ramazanskim trkama, direktor Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković izjavio je da “vredan rad AK Novi Pazar i svi koji ulažu u njih i sportiste, ubiraju plodove uspeha zbog konstantnog ulaganja u sportske nade“, dodajući da veruje da će ih u budućnosti biti još više.

CATEGORIES
Share This