Usame Zukorlić od danas ministar za pomirenje, regionalnu saradnju i društvenu stabilnost

Usame Zukorlić od danas ministar za pomirenje, regionalnu saradnju i društvenu stabilnost

Usame Zukorlić, predsednik Stranke pravde i pomirenja, danas je dobio oblast kabineta koji predvodi. On od danas obnaša poziciju ministra za pomirenje, regionalnu saradnju i društvenu stabilnost a ova odluka je saopštena na današnjoj sednici Vlada Srbije.

Zukorlić pojašnjava da od danas nije klasični ministar bez porfelja, već ministar sa specifičnim zaduženjem za oblasti koje su mi dodeljene.

“Ovo imenovanje na poziciju ministra za pomirenje, regionalnu saradnju i društvenu stabilnost predstavlja za mene veliku čast i odgovornost.

Ova funkcija je od izuzetnog značaja za državu Srbiju, jer se temelji na dijalogu, saradnji i zajedništvu”, rekao je Zukorlić.

Funkcija ministra za pomirenje, regionalnu saradnju i društvenu stabilnost je ključna za izgradnju stabilne države rekao je Zukorlić.

“Pomirenje je neophodno za prevazilaženje konflikata i stvaranje temelja za trajni mir”, dodao je Usame Zukorlić u svom obraćanju.

Zukorlić kaže da regionalna saradnja donosi ekonomski razvoj i jačanje političkih veza sa susjedima, dok društvena stabilnost osigurava sigurnost i pravdu za sve građane.

“Moj posao će biti izgradnja mostova saradnje i promovisanje dijaloga unutar granica i u regiji”, dodaje Zukorlić.

Podsećamo, Usame Zukorlić predložen je za ministra u novoj Vladi, tada je bio imenovan na poziciji ministra bez portfelja, kome će naknadno biti dodeljenja oblast koju će voditi.

 

CATEGORIES
Share This