Usame Zukorlić najavio koaliciju s političkim partnerima, uputio poziv i drugim strankama na saradnju (VIDEO)

Usame Zukorlić najavio koaliciju s političkim partnerima, uputio poziv i drugim strankama na saradnju (VIDEO)

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP), Usame Zukorlić, najavio je da će zajedno sa koalicionim partnerima i prijateljima formirati vlast u Sjenici ali je i pozvao sve ostale stranke da se pridruže radi dobrobiti grada i građana.

Što se tiče Tutina, izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima uprkos izazovima koje je SPP imala, te je istakao spremnost za razgovore sa svim relevantnim strankama o mogućim koalicijama.


Predsednik Stranke pravde i pomirenja, Usame Zukorlić, izneo je stavove svoje stranke povodom formiranja nove lokalne vlasti u Sjenici i Tutinu, ističući važnost stabilnosti i dugoročne saradnje. U svom obraćanju, Zukorlić je naglasio da je prioritet postizanje dogovora sa prijateljskim strankama, ali i otvorenost za širu saradnju pod određenim uslovima.

“Prirodno je da se prvo sa prijateljima napravi dogovor a bićemo otvoreni i za širu saradnju ukoliko se uspone određeni uslovi. Cilj nam je stabilna vlast u Sjenici a ne da se svaki čas bavimo promenama, prekompozicijama, a to je sve na štetu građana”, rekao je predsednik Stranke pravde i pomirenja, Usame Zukorlić.

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP), Usame Zukorlić, prokomentarisao je i formiranje nove koalicione vlasti u Sjenici. Dodao je da ovu koaliciju čine Stranka pravde i pomirenja, grupa građana Bez diskriminacije i Srpska stranka, što, kako on kaže, predstavlja povratak stranaka koje su pre pola godine bile “izbačene” sa vlasti.

“Ova sada potencijalna nova vlast je u stvari koalicija koja je izbačena iz vlasti pre pola godine, Stranka pravde i pomirenja, grupa građana Bez diskriminacije, i Srpska stranka.

Znači da će ta izbačena koalicija se vraća da upravlja opštinom Sjenica ali je otvorena i za širu saradnju odnosno pod određenim uslovima. A razlog toga je to što je naš cilj stabilna vlast za budućnost Sjenice, i nećemo se baviti osvetničkom politikom, nismo se time bavili ni prije”, naglasio je predsednik SPP-a, Usame Zukorlić.

Zukorlić je u svom obraćanju istakao dugoročne strateške ciljeve SPP-a, koji se odnose na unifikaciju bošnjačkih političkih redova u Sandžaku. On je izložio dva moguća načina za postizanje ovog cilja, koji uključuju kompromis među bošnjačkim strankama oko ključnih pitanja ili prepoznavanje stranke sa najvećim potencijalom od strane građana.

“Kao što sam i rekao u svom uvodnom obraćanju nama je kao stranci strateški i dugoročan cilj da unificiramo bošnjačke redove u Sandžaku, političke redove a to je moguće na dva načina govorio sam o tome u kampanji.

Jedan od načina je da sve stranke bošnjačke naprave kompromis oko ključnih pitanja i da sarađuju po tom pitanju ili da narod prepozna koja stranka ima budućnost i da ulože svoje glasove u tu stranku. Ne znam treći način da ujedinimo narod”, dodao je Zukorlić.

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP), Usame Zukorlić, obratio se danas građanima na održanoj press konferenciji i izneo stavove i planove stranke nakon lokalnih izbora, kao i buduće političke poteze u opštinama Sjenica i Tutin.

Celu press konferenciju možete pogledati na našem YouTube kanalu, Facebooku i klikom na ovaj link.

CATEGORIES
Share This