Upis na Državni univerzitet u Novom Pazaru 24. i 25. juna

Upis na Državni univerzitet u Novom Pazaru 24. i 25. juna

Državni univerzitet u Novom Pazaru ove godine će upisati ukupno 605 studenata na prvu godinu studija, prema kvotama koje je usvojila Vlada Srbije, od čega će 435 biti na budžetu, a 170 samofinansirajućih. Prijavljivanje za upis na DUNP je 24. i 25. juna a konkurs za akreditovane studijske programe raspisan je u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju Republike Srbije.

U junskom upisnom roku na Departmanu za filozofske nauke, na studijskom programu Vaspitač u predškolskim ustanovama, predviđeno je 60 mesta. Akreditacija studijskog programa Psihologija je u završnoj fazi i konkurs za upis 40 brucoša biće raspisan kada se taj proces završi.

Departman za filološke nauke, na studijskom programu Engleski jezik i književnost, imaće 40 studenata. Na Departmanu za prirodno-matematičke nauke, koji obuhvata matematiku, hemiju i biologiju, planiran je upis 100 brucoša.

Na osnovnim akademskim i integrisanim studijama Departman za biomedicinske nauke, na studijskim programima Farmacija, Rehabilitacija i Sport i fizičko vaspitanje, upisaće 120 studenata. U okviru tog departmana je i studijski program osnovnih strukovnih studija pod nazivom Zdravstvena nega, gde je planiran upis 60 studenata.

Na Departmanu za tehničko-tehnološke nauke, na studijskim programima Arhitektura, Građevinarstvo i Softversko inženjerstvo, predviđeno je ukupno 185 mesta.

Broj budžetskih mesta omogućava da se preko 70% brucoša školuje o trošku države. Školarine za samofinansirajuće studente ostaju iste kao prošle godine i mogu se plaćati u više rata.

Na departmanima za filozofske, filološke i matematičke nauke školarina iznosi 60.000 dinara, dok na tehničko-tehnološkim i biomedicinskim naukama iznosi 70.000 dinara. Na studijskom programu Farmacija, samofinansirajući studenti će plaćati 120.000 dinara. Školarine na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru su među najnižim u Republici Srbiji.

Prema raspisanom konkursu, prijavljivanje za upis biće 24. i 25. juna, dok će se prijemni ispiti održati 29. i 30. juna.

Studijski programi Pravo, Ekonomija i Srpska književnost i jezik ponovo će ući u proces akreditacije, jer Državni univerzitet neće ugasiti nijedan od navedenih studijskih programa. Završetak akreditacije zavisi od angažovanja nastavnika na pripremi potrebne dokumentacije.

CATEGORIES
Share This