Uhapšeni Novopazarci koji su krali po kućama!

Uhapšeni Novopazarci koji su krali po kućama!

Novopazarska policija rasvetlila je 13 krivičnih dela izvršenih na području grada – četiri teške krađe, tri krađe, dve razbojničke krađe i po jedno krivično delo razbojništvo, neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

Tom prilikom uhapšeni su M.K. (1972) i P.D. (1987) iz Novog Pazara.

M.K. je uhapšen neposredno nakon što je 6. marta provalio u jednu kuću gde je, uz pretnju pištoljem, od vlasnika zahtevao novac i druge vredne predmete. Tom prilikom, kako se sumnja, vlasnika je udario pištoljem po glavi i povredio ga.

Do ove kuće M.K. se dovezao automobilom „fiat bravo“ koji je, kako se sumnja, prethodno ukrao.

M.K. i P.D. sumnjiče se da su u noći između 5. i 6. marta, maskirani fantomkama, ušli u jednu kuću iz koje su ukrali 100 evra i mobilni telefon, a M.K. je iste noći, takođe maskiran fantomkom, nasilno otvorio prozor na prizemnoj kući sedamdesetogodišnje žene, ušao unutra i uz pretnju sekirom od nje tražio novac.

Dvojica osumnjičenih terete se i da su od 26. februara do 6. marta na sličan način počinili više krivičnih dela krađa i teška krađa tako što su se ušunjavali ili provaljivali u kuće i krali novac, zlato, mobilne telefone, kožne jakne i druge vredne predmete.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija jednog od osumnjičenih pronašla alat koji su, kako se sumnja, koristili prilikom izvršenja ovih krivičnih dela, pištolj, fantomke, kao i deo ukradenih predmeta koje su vratili vlasnicima.

Prilikom hapšenja, P.D. je pružao otpor i odgurnuo policijskog službenika, pa mu se na teret stavlja i napad na ovlašćeno službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Osumnjičenima je, po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Pazaru, određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužilaštvu.

CATEGORIES
Share This