Uhapšen Marko Đurić u Kosovskoj Mitrovici

Uhapšen Marko Đurić u Kosovskoj Mitrovici

Pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije uhapsili su Marka Đurića, javlja novinar KoSSeva sa terena.

Suzavcem su proterani okupljeni ispred Mitrovačkog dvora, javlja dopisnik RTS-a. KoSSev navodi da je kosovska policija bacila suzvac ispred sale i u samoj sali.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković stigli su danas u Kosovsku Mitrovicu, upros zabrani ulaska u pokrajinu.

Oni su se u zgradi Mitrovačkog dvora priključili učesnicima okruglog stola koji se u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji danas održava u Kosovskoj Mitrovici.

Okrugli sto političkih predstavnika kosovskih Srba u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji trebalo je da počne danas u 12.44 sati, međutim počeo je s nešto više od četiri sata zakašnjenja, nakon dolaska Đurića i Selakovića u Kosovsku Mitrovicu.

Ranije danas predstavnici prištiskih institucija saopštili su da Đuriću i Selakoviću nije dozvoljen ulazak na Kosovo i da će, ako to pokušaju, biti uhapšeni.

Ministar Vladan Vukosavljević tvrdi da je i njemu zabranjen ulazak, što kosovska policija negira.

Portparolka visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost, Maja Kocijančič je, povodom dešavanja na Kosovu, podsetila strane da se moraju pridržavati sporazuma o posetama zvaničnika koji već postoji.

Izvor: N1/Beta/KoSSev

Foto:  Tanjug / Sava Radovanović

CATEGORIES
Share This