Ugljanin zadovoljan rezultatom, neće menjati politički program

Ugljanin zadovoljan rezultatom, neće menjati politički program

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ocenio je danas da su parlamentarni izbori u Srbiji protekli u nepoštenim, nefer i nekorektnim uslovima, naročito za manjinske stranke i opoziciju, ali da su oni zadovoljni sa preko 20.500 glasova koje su osvojili.

On je na konferenciji za novinare rekao da neće ništa menjati u svojoj politici i da ga brojke ne zabrinjavaju.

Istakao je da bi bio ponosan i na manju podršku, jer su to sve glasovi građana koji podržavaju njihov politički program, koji su predstavljali tokom kampanje.

„Naša dva poslanika, koji imaju znanje, iskustvo i dokazane sposobnosti, već imaju napisan program o tome šta će konkretno tražiti, šta su im prioriteti i uopšte kako će postupati u Skupštini Srbije, na koji je preko 20.500 građana dalo svoj overen potpis. Nismo jedini koji su na ovim izborima dobili manje poslanika i to nas ne obeshrabruje“, rekao je Ugljanin.

On je odgovarajući na pitanje radija Sto plus rekao da im je interes osnivanje poslaničke grupe u parlamentu, te da očekuje podršku manjinskih stranaka iz Vojvodine i opozicije.

„Mi ćemo tražiti ljude koji će da podrže naš program i da se zalažu za njega, jer bi se formiranjem poslaničke grupe naš glas bolje čuo. Međutim, ukoliko do toga ne dođe, bićemo zadovoljni i samostalnim delovanjem naša dva poslanika“, rekao je Ugljanin.

On smatra da su Albanci na ovim izborima bili diskriminisani i da mu je žao što njihov dosadašnji partner, Partija za demokratsko delovanje Šaipa Kamberija nije osvojila nijedno poslaničko mesto.

RUBRIKE
Podeli