Ugljanin: “Predstavnici srpskih lista da se ne mešaju u sporove između Bošnjaka“ (VIDEO)

Ugljanin: “Predstavnici srpskih lista da se ne mešaju u sporove između Bošnjaka“ (VIDEO)

“Pozivamo predstavnike srpskog naroda i liste Vučić-Dačić da u smislu naše sandžačke tolerancije i tradicije uzajamnog poštovanja ne zauzimaju ničiju stranu kako ne bi bili uzrok sukoba među Bošnjacima“, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, Sulejman Ugljanin.

Ugljanin je istakao svoje zaključke navodeći da tri bošnjačke liste imaju skupštinsku većinu sa najmanje 24 mandata, kao i da su svi odbornici Sandžačke demokratske partije sporni dok se ne dokaže suprotno pregledavanjem celog izbornog materijala. On je tom prilikom poručio i predstavnicima srpskih lista “da se ne mešaju u unutarbošnjačke sporove“.

“Poručujem predstavnicima srpskog naroda, odnosno predstavnicima srpske liste Vučić-Dačić da na glasanju ne glasaju ni za jednu, ni za drugu stranu i da dopuste stvari Ustavu i zakonu. Ili neka glasaju po zakonu, ili neka budu neutralni“, naveo je Ugljanin.

SDA Sandžaka podnela je danas zahtev Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) u Novom Pazaru za poništavanje glasanja i ponavljanje lokalnih izbora u ovom gradu.

On se tom prilikom osvrnuo i na rad predsednika Gradske izborne komisije (GIK), Radoslava Milića koji se nakon održavanja lokalnih izbora našao u centru pažnje, kako dela bošnjačke, tako i srpske javnosti, zbog kako ističu predstavnici opozicionih stranaka, odbijanja njihovih zahteva koji se tiču uvida u izborni materijal.

“Pozivamo predsednika GIK-a ili da proglasi rezultate onako kako odgovara izbornoj volji građana ili da odobri prebrojavanje svih glasova ili da se ponove izbori u gradu Novom Pazaru. Ove tri mogućnosti smo dali. Taj naizgled normalan čovek, meni poznat kao pošten, porodični čovek, ne znam pod čijim pritiskom radi ovo – ili neka kaže ko na njega vrši pritisak, ili neka da ostavku ili neka proglasi ove izbore nevažećim“, kazao je Ugljanin.

Kao odgovor na nezadovoljstvo opozicije, predsednik GIK-a je na sinoćnoj sednici istakao da je na uzorku od 32 odsto i pregledanih 14.380 glasova uočeno 73 greške što je znatno manje od 10%, kako tvrdi opozicija govoreći o nepravilnostima tokom izbora, te da je, kako dodaje, GIK maksimalno izašla u susret zahtevima opozicije ali da ne postoje uslovi za ponavljanje izbora.

Podsetimo, juče se održao drugi protest opozicije na kojem je zamalo došlo do incidenta između pristalica vlasti i opozicije.

Naš portal je emitovao prenos uživo cele konferencije za medije, što možete pogledati u nastavku.

CATEGORIES
Share This