Ugljanin: Pozitivna politička klima na terenu

Ugljanin: Pozitivna politička klima na terenu

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ocenio je danas da Sporazum o zajedničkom programskom delovanju sa Strankom pravde i pomirenja (SPP) pokazuje da “velikosrpska politika u Sandžaku nije postigla cilj zavadi pa vladaj“, prenosi Free Media.

On je na konferenciji za novinare rekao da je cilj tog Sporazuma da obezbedi jedinstvo Bošnjaka, te da stranke služe građanima, a ne građani stranci.

„Već imamo pozitivnu političku klimu na terenu, Bošnjaci sarađuju, ne svađaju se, nema više ružnih izjava i kleveta i imamo Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) koje ima legitimitet da zastupa interese Bošnjaka. BNV ima blizu 70 odsto apsolutne podrške među Bošnjacima u Sandžaku“, rekao je Ugljanin.

On tvrdi da je u proteklih 20 godina osnovano 10 političkih partija u Sandžaku, koje su projekat “velikosrpske politike, čiji cilj je bio da izazovu podele, mržnju i neprijateljstvo među Bošnjacima, a da oni ostanu sa nerešenim statusom“.

Ugljanin je istakao da se u Sandžaku Ustav i zakoni Srbije sprovode i tumače drugačiije nego u drugim delovima Srbije.

„Podsećamo međunarodne predstavnike i našu javnost ovde u Sandžaku da još uvek Bošnjaci nose i osećaju teške psihičke i fiziče traume od orgnizovanog terora velikosrpskog političkog, Miloševićkog režima, tokom 90- tih godina. Ubistva Bošnjaka, masovne otmice, progon bošnjačkog stanovništva, pretresi kuća, organizovani politički proces sa svirepim mučenjem Bošnjaka u zatvorima u Novom Pazaru, Kraljevu i šire, a svi ti procesi još uvek traju“, kaže Ugljanin.

On je rekao da će se SDA Sandžaka obratiti svim bošnjačkim poslanicima, odbornicima i vijećnicima u skupštinama za usvajanje rezolucije o očuvanju Bosne i Hercegovine.

Izvor: Free Media/M.Jovičić

CATEGORIES
Share This