Ugljanin: Otkud predsednica Vijeća na dodeli titule počasnog građanina Vučiću u Sjenici (VIDEO)

Ugljanin: Otkud predsednica Vijeća na dodeli titule počasnog građanina Vučiću u Sjenici (VIDEO)

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin je na današnjoj konferenciji za novinare izjavio da su svi prisutni na obeležavanju 770. godišnjice postojanja Sjenice koji su dali podršku dodeli titule počasnog građanina predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, “učestvovali u tom nacionalnom mazohizmu“. On je dodao da će pronaći razlog otkud predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća na tom “nečasnom skupu“.

Ovom prilikom predsednik SDA Sandžaka nije krio bes zbog jubilarnog 20. po redu priznanja za počasnog građanina u Srbiji, osvrćući se na spornu izjavu predsednika Vučića da će “za jednog Srbina ubiti sto muslimana“, navodeći da je čin podrške ovoj tituli “izdaja“, a sve u korist, kako kaže, “pojedinaca koji žele ostati na vlasti“.

“Vučić je bio inspirator zločina i genocida nad Bošnjacima u Bosni i Hercegovini. Činjenica da se to desilo u Sjenici u kojoj živi 82% Bošnjaka, ta velikosrpska vladajuća većina u kojoj ima i predstavnika takozvanih bošnjačkih stranki pokazuje do koje mere su neljudi spremni na poniženje da bi opstali na vlasti u Sjenici i Pazaru“, rekao je Ugljanin.

 

Svečanoj sednici prisustvovala je i trenutna predsednica BNV-a, Misala Pramenković.

“Pronaći ćemo razlog otkud predsednica Vijeća na tom skupu, kada je dan Sjeničke konferencije. Da li je nju neko zloupotrebio u političke svrhe, da li je to bio marketing njihove političke stranke, ja ne znam. Ali znam da svi koji su svojim prisustvom dali podršku tom činu da su učestvovali u tom jednom mazohizmu nacionalnom“, dodao je predsednik SDA Sandžaka.

On je dodao da građani Sjenice i dalje republičke usluge umesto u Sjenici, ostvaruju u pet susednih opština, i da u tom smislu nemaju adekvatno pravo na ostvarivanje osnovnih životnih potreba i svog egzistencijalnog prava.

“Da li je taj predsednik obezbedio delotvorno učešće Bošnjaka u javnom životu, iako je mogao? Da Bošnjaci budu adekvatno zastupljeni u državnim službama sa javnim ovlašćenjima? Da je jedan od projekata predsednik Srbije pomogao pa i da mu kažu hvala, ali da mu daju tu titulu, to je fašizam“, zaključio je.

Podsećanja radi, opština Sjenica je 15. avgusta proslavila 770 godina postojanja svečanom sednicom Skupštine opštine, na kojoj je saopšteno da je titula počasnog građanina dodeljena predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. On je zlatni ključ i najveće priznanje svake lokalne samouprave dobio za doprinos razvoju i izgradnji.

CATEGORIES
Share This