Ugljanin: Naša preporuka je prirodna imunizacija

Ugljanin: Naša preporuka je prirodna imunizacija

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin ponovio je danas stav te partije da građani, umesto vakcinacije protiv korona virusa, izaberu “prirodnu imunizaciju”.

On je na konferenciji za novinare kazao da “prirodna imunizacija” podrazumeva razmišljanje o radostima života, o boljem životnom standardu, aktivan društveni život, zdravu hranu, sport i rekreaciju.

“Svaki čovek ima svoj prirodni imuni sistem, odnosno, urođenu laboratoriju za odbranu od svakog štetnog agensa. Zašto da nam neko ubrizgava nešto, a ne znamo šta nam se ubrizgava. Da bi se bilo koji lek stavio u široku upotrebu, mora biti dokazan na najmanje tri generacije u kontinuitetu, poput difterija tetanus pertusis vakcine”, rekao je Ugljanin.

Govoreći o slabom odzivu žitelja Novog Pazara i Tutina za vakcinaciju protiv korona virusa, Ugljanin je rekao da su građani “izabrali prirodni vid imunizacije, da su obrazovani i da traže vakcinu ispitanu na tri generacije”.

“Ljudi ne žele da učestvuju u tom eksperimentu. I oni koji imaju slab imunitet ne veruju onima koji su na čelu te prljave kampanje za vakcinaciju, a koji su krivi za veliki broj smrtnih slučajeva tokom juna i kojima će jednog dana biti suđeno”, dodao je Ugljanin.

RUBRIKE
Podeli