Ugljanin: Glavni akteri kriminalnih radnji su državne institucije

Ugljanin: Glavni akteri kriminalnih radnji su državne institucije

Već tri decenije u brojnim kriminalnim radnjama, uključujući i masovne zločine nad Bošnjacima u Sandžaku, često su glavni akteri iz policije, tužilaštva, sudstva i državne bezbednosti. S obzirom da su policajci kvarljiva roba, prioritet je donošenje Zakona o lustraciji u policiji i drugim službama bezbednosti, kako bi omogućili da u policiji i drugim službama javne bezbednosti budu samo oni koji nisu skloni kriminalu i korupciji, kao i vršenju zločina, rekao je danas predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin.

Na konferenciji za medije predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin kazao je da je zadovoljan kako su protekli razgovori na konstitutivnoj sednici Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), a to je rezultat dinamicne i iskrene saradnje predstavnika sve tri izborne liste za BNV.

„U istom periodu uspostavljeni su neposredni susreti i razgovori predstavnika vodećih bošnjačkih političkih stranaka u Sandžaku u cilju formiranja  stabilne skupštinske većine u lokalnim samoupravama u skladu sa izbornim rezultatima ostvarenim na poslednjim izborima, kao formiranje sandžačkog, odnosno bošnjačkog nacionalnog kluba u Skupštini Republike Srbije. Ova pokazana spremnost za dijalog i saradnju na zajedničkim projektima i programima od opšteg interesa potvrđuje visoku svest i političku zrelost bošnjačkih političkih predstavnika u Sandžaku“, istakao je Ugljanin.

Zakon o policiji, koji je na javnoj raspravi u Skupštini Srbije u direktnoj suprotnosti sa Ustavom Republike Srbije, vezano za ustavnu odbredbu nepobedivosti doma.

“Čitav zakon stavlja policiju u super položaj, iznad zakona i Ustava u ovoj zemlji. Ovo govorim, zato što su već tri decenije u brojnim kriminalnim radnjama, uključujući i masovne zločine nad Bošnjacima u Sandžaku, često glavni akteri  su iz policije, tužilaštva, sudstva i državne bezbednosti. S obzirom da su, ne samo ljudi, nego i policajci kvarljiva roba, prioritet je donošenje Zakona o lustraciji u policiji i drugim službama bezbednosti, kako bi omogućili da u policiji i drugim službama javne bezbednosti budu samo oni koji nisu skloni kriminalu i korupciji, kao i vršenju zločina”, istakao je predsednik SDA Sandžaka.

Ugljanin je  dodao da očekuju odluku da li će Bosna i Hercegovina dobiti status kandidata za članstvo u EU, što je, prema njegovom mišljenju, prvi od koraka za uspostavljanje mira na Balkanu.

Aiša Alić

CATEGORIES
Share This