Udruženje Reakt započinje projekat „Stazama mentalnog zdravlja“

Udruženje Reakt započinje projekat „Stazama mentalnog zdravlja“

Udruženje Reakt počinje realizaciju projekta „Stazama mentalnog zdravlja“, koji je usmeren na promociju i unapređenje mentalnog zdravlja mladih u Novom Pazaru. Projekat će se sprovoditi od juna do decembra 2024. godine.

„Cilj ovog projekta je da različitim „stazama“ dođemo do mladih i ponudimo im aktivnosti raznovrsnog sadržaja. Želimo da im omogućimo da otkriju i razviju svoje interese i talente, pronađu inspiraciju i aktivno se uključe u zajednicu na način koji im najviše odgovara,“ ističe psiholog udruženja Reakt, Bahta Šećeragić.

Projekat je posvećen poboljšanju mentalnog zdravlja mladih u Novom Pazaru kroz analizu, prevenciju i pružanje psihološke podrške. Glavni cilj je podizanje svesti o značaju mentalnog zdravlja, jačanje sposobnosti mladih da se suoče sa životnim izazovima i obezbeđivanje pristupa psihološkom savetovanju.

Glavne komponente projekta su:
– Istraživanje:Anketiranje mladih kako bi se utvrdilo trenutno stanje njihovog mentalnog zdravlja, identifikovali izvori stresa i načini na koje se nose sa problemima, kao i njihove potrebe za psihološkom pomoći.
– Radionice:Organizovanje radionica koje će pomoći mladima da prepoznaju poteškoće s kojima se suočavaju, osnaže se u njihovom prevazilaženju i smanje stigmu vezanu za traženje pomoći od psihologa.
– Psihološko savetovanje: Pružanje usluga savetovanja sa ciljem da se mladima pomogne da se nose sa izazovima, ojačaju svoje resurse i spreče razvoj ozbiljnih psihičkih problema.

„Mladi će se moći prijaviti za besplatne usluge psihološkog savetovanja putem javnog poziva koji ćemo objaviti na našim društvenim mrežama,“ dodaje Bahta Šećeragić.

Projekat „Stazama mentalnog zdravlja“ će kroz sveobuhvatne aktivnosti nastojati da mladima pruži potrebnu podršku, omogućavajući im da se osećaju sigurnije i spremnije da se suoče sa izazovima svakodnevnog života.

Projekat „Stazama mentalnog zdravlja“ sprovodi udruženje Reakt, a finansira Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije.

CATEGORIES
Share This