Učenici sa bilborda pešačke zone (VIDEO)

Učenici sa bilborda pešačke zone (VIDEO)

Urečene zahvalnice učenicima osnovnih i srednjih škola na tradicionalnom prijemu za đake generacije koji organizuje Grad Novi Pazar, podstrek su za dalje napredovanje mladih koji žele da Novi Pazar učine mestom po svojoj meri.

Da se trud, rad i učenje ipak na kraju isplate, svedoče nasmejana lica učenika generacija u Novom Pazaru, kojima su zahvalnice uručene danas u Foajeu Kulturnog centra. Najboljim đacima najpre se obratila Ulfeta Demčović, članica Gradskog veća zaduženja za obrazovanje koja im je tom prilikom poželela puno uspeha u daljem školovanju. 

“Vi ste budućnost ovog grada, a sutra ćete u svojim profesijama postati sigurno najbolji. Bićete na različitim funkcijama i siguran sam da ćete doprineti daljem razvoju naše lokalne zajednice i naše zemlje“, u svom obraćanju na ovoj svečanosti istakao je gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

Ovom ceremonijom Novi Pazar sa posebnim zadovoljstvom predstavlja najbolje u generaciji, prometere osnovnih i srednjih škola, nastavnika i roditelja.

“Grad punu podršku pruža najvrednijem što ima – đacima koji su odabrali da budu primer drugima, i da postajući mali ambasadori školstva, nagoveste kako njihovo vreme tek dolazi“, navodi se u saopštenju lokalne samouprave.

Učenici završnih godina uvek ističu da im u sećanju ostaju najlepši trenuci druženja, ali i izazovni periodi nagomilanog gradiva. Đak generacije Ekonomsko-trgovinske škole, Hazir Župljanin, mladima odaje tajnu svog uspeha i poručuje da veruju u sebe.

“Ono što bih njima rekao jeste da ne posustaju, iz razloga jer je početak svakog uspeha želja, a želja proizilazi iz same motivacije. Mogu nas motivisati ljudi oko nas, ali ja verujem da najveća motivacija leži u nama“, dodao je Župljanin.

U srednjim školama u Novom Pazaru biće 1512 slobodnih mesta za 1545 đaka koliko je ove godine završilo osnovno obrazovanje, a moći će da biraju između 9 srednjih.

Fotografije učenika generacije biće istaknute na bilbordima pešačke zone u centru grada.

CATEGORIES
Share This