Ubijen Oliver Ivanović

Ubijen Oliver Ivanović

Lider Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović ubijen je jutros u Kosovskoj Mitrovici. On je pogođen sa pet metaka u grudi i podlegao je povredama u bolnici.

Ivanović je ranjen vatrenim oružjem jutros oko 8.10 sati, potom je prebačen u Klinički centar na reanimaciju, ali su lekari konstatovali smrt, potvrdio je medijima šef operative Kosovske policije Željko Bojić.

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić kaže za Kossev da su reanimaciju pokušali i najbolji mitrovički lekari, čak i profesori koji su se iz Beograda zadesili u Mitrovici, ali da ništa nisu mogli da učine.

Direktor Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović izjavio je da su lekari te zdravstvene ustanove u 9.15 konstatovali smrt Olivera Ivanovića.

Milan Ivanović je na konferenciji za novinare u Kliničko-bolničkom centru u severnom delu Kosovske Mitrovice kazao da je lider GI SDP primljen u bolnicu sa najmanje pet prostrelnih rana u gornjem delu grudnog koša. „Primljen je bez znakova života. Lekari su preduzeli sve neophodne mere, od 8.30 do 9.15 nije došlo do uspostavljanja srčane funkcije i u 9.15 je konstatovana smrt“, kazao je Milan Ivanović.

Severni deo Kosovske Mitrovice blokirale su jake snage Kosovske policije koje tragaju za osobom koja je pucala na Ivanovića. Gradonačelnik Mitrovice Goran Rakić zakazao je hitan sastanak KFOR-a, Kosovske policije i EULEX-a, a tema je bezbedonosna situacija u Mitrovici.

Nađeni dokazi

Kosovska policija je u Kosovskoj Mitrovici na mestu napada na Ivanovića našla „odredjene dokaze koji će se korisititi u daljem toku istrage“, rekao je regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.

Bojić je agenciji Beta rekao da je jutros oko 9.15 sati u ulici Vojvode Putnika našla i zapaljeno vozilo za koje se sumnja da može biti povezano sa ubistvom Ivanovića. Po Bojićevim rečima, zapaljena „opel astra“ je bila bez registarskih tablica.

Tužilac: Na Ivanovića pucano iz vozila u pokretu

Tužilac Osnovnog tužilaštva u Mitrovici Šićiri Sila izjavio je za prištinski portal Ekspres (Expres) da je na lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića pucano iz automobila u pokretu.

Sila je za portal naveo da su na Ivanovića ispaljena najmanje tri hica.  „Nepoznati napadač pucao je na Olivera Ivanovića iz automobila u pokretu“, kazao je Sila navodeći da se ubistvo dogodilo ispred sedišta Gradjanske inicijative SDP u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Ispred njegove kuće u Kosovskoj Mitrovici građani pale sveće, donose cveće i odaju poštu ubijenom Ivanoviću.

CATEGORIES
Share This