U toku sednica Skupštine opštine Sjenica

U toku sednica Skupštine opštine Sjenica

Sednica Skupštine  opštine Sjenica  počela je oko 10 sati. Pred odbornicima je oko 30 tačaka dnevnog reda. Na dnevnom redu je bila tačka ostavke direktora JKP “Vrela” Nermina Ljajića iz redova grupe građana Aldin-Dino Kurtović bez diskriminacije ,koji je pre početka sednice povukao ostavku, pa se o njoj nece raspravljati. Na dnevnom redu je i ostavka direktora Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Sjenice Jasmina Koraća iz redova Stranke pravde i pomirenja. Korać je podneo ostavku iz,  kako stoji u obrazloženju,  ličnih razloga.

Odbornici opozicije Stranke demoktatske akcije dali su  tri predloga za dopunu dnevnog reda: Proglašenje 28.septembra za  nacionalni praznik, koji bi se u Sjenici obeležavao kao Dan Bošnjaka, izdvajanje sredstava iz budžeta za pomoć porodiljama, ali i da se osnuje ženska odbornička mreža SO Sjenica. Odbornici vladajuće koalicije u Sjenici su te predloge odbili.

Jedna od bitnijih tačaka današnjeg dnevnog reda je izmena budžeta za 2021.godinu, ali i završni račun budžeta za prošlu godinu.

RUBRIKE
Podeli