U Raški vakcinisano više od 30 odsto građana

U Raški vakcinisano više od 30 odsto građana

Prvu dozu vakcine protiv korona virusa u Raški do sada je primilo 5.967 osoba, a revakcinisano je 4.708 ljudi, rekao je danas direktor Doma zdravlja u ovom gradu Milisav Galjak.

On je za radio Sto plus naveo da je od 19.800 punoletnih građana Raške do sada vakcinisano preko 30 odsto građana, a revakcinisano oko 24 odsto, što je zadovoljavajući odziv.

“Ne možemo da budemo nezadovoljni dosadašnjim odzivom građana, ali obzirom da svakodnevno ukazujemo na značaj vakcinacije i na mogućnost biranja vakcine mislim da bi taj broj mogao da bude i veći. Punktove za vakcinaciju otvorili smo i u zdravstvenim ambulantama Baljevac, Jošanička banja i Brvenik, a naše mobilne ekipe do sada su vakcinisale preko 400 nepokretnih ili slabo pokretnih građana naše opštine”, rekao je Galjak.

Dodaje da je tokom ovog meseca epidemiološka situacija u Raški bila zadovoljavajuća, i da od početka maja na dnevnom nivou nije bilo više od pet potvrđenih slučajeva korona virusa.

“Bilo je i dana bez ijednog potvrđenog slučaja korona virusa, a smanjio se i broj pregleda pa sada pacijente primamo u samo jednoj Kovid ambulanti. Trenutno je pet naših pacijenata hospitalizovano u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, a troje u bolnici u Novopazarskoj banji”, naveo je Galjak.

U Novom Pazaru je do sada vakcinisano oko 14.500 osoba, u Tutinu blizu 2.000 dok je u Sjenici 5.000 građana primilo vakcinu protiv korona virusa.

RUBRIKE
Podeli