U petak sednica Skupštine grada Novog Pazara

U petak sednica Skupštine grada Novog Pazara

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara usvojiće u petak gradski budžet za narednu godinu, kao i treću izmenu budžeta za ovu godinu.

Na sednici će za vršioce direktora JKP “Gradska čistoća“,”Zavoda za urbanizam“ i Turističke organizacije Novi Pazar ponovo biti izabrani Armin Mehović, Sead Mušović i Dejan Belojica. Period obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora ne može biti duži od jedne godine.

Razmatraće se plan i program nekoliko javnih komunalnih preduzeća za narednu godinu, kao i davanje saglasnosti na cene prevoza putnika u gradsko-prigradskom saobraćaju Sandžaktransu, koje će prvih mesec dana biti 50 odsto niže od postojećih odobrenih cena.

Nove cene pojedinačnih karata za gradski saobraćaj u januaru naredne godine, uz subvenciju grada Novog Pazara od million dinara mesečno, iznosiće 40 dinara u prvoj zoni, 50 dinara u drugoj i 60 u trećoj.

Ukoliko ne bude moguće primenjivanje sniženih cena odobravaju se povećane cene koje će iznosti 100 dinara u prvoj zoni, a 120 dinara u drugoj.

U Sandžaktransu povećanje cena pravdaju porastom cena goriva, maziva, autoguma, delova, kao i drugih roba i usluga.

Na dnevnom redu je Odluka o izmenama Odluke o lokalnim komunalnim taksama, kao i Odluka o izradi plana detaljne regulacije za Industrijsku zonu na potesu Deževa.

Odbornici će potvrditi mandat Semriji Smailović sa izborne liste „Akademik Muamer Zukorlić-Stranka pravde i pomirenja“, nakon što je na prošloj sednici prihvaćena ostavka Edina Đerleka, novoimenovanog ministra bez portfelja u Vladi Srbije.

Freemedia

CATEGORIES
Share This