U Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu povećan broj turista

U Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu povećan broj turista

Novi Pazar, Sjenicu i Tutin u prvih sedam meseci ove godine posetilo je za 24 odsto više stranih, odnosno za 25 odsto više domaćih gostiju u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju podaci Regionalne turističke organizacije Sandžaka, prenosi radio Sto Plus.

Osim toga, na području ove tri opštine do jula je registrovano ukupno 25.042 noćenja turista, što je za oko 20 odsto više nego u istom periodu 2018. godine.

Broj noćenja stranih turista veći je za oko 40 odsto, a domaćih za 11 odsto.

Direktor ove organizacije Haris Gegić rekao je radiju Sto plus da su ovi podaci pokazatelj da se svaki dinar lokalnih samouprava uložen u turizam isplati.

“Ovde pre svega mislim na ulaganje u turističku infrastrukturu, uređenje prostora, izgradnju novih raznovrsnih objekata sa povećanjem smeštajnih kapaciteta, kao i turističku signalizaciju, povećanje broja turističkih, sportskih, kulturnih i privrednih manifestacija”, rekao je Gegić.

On je dodao da očekuje i veće ulaganje u turističke organizacije, koje intenzivno rade na marketinškoj promociji svojih turističkih destinacija i stvaranju ambijenta za nove i raznovrsnije turističke proizvode, kako bi privukli veći broj turista.

 

Izvor: Beta/ Sto plus

CATEGORIES
Share This