U Novom Pazaru oko 60 odsto glasalo za Erdogana, a oko 35% za njegovog najvećeg protivnika (video)

U Novom Pazaru oko 60 odsto glasalo za Erdogana, a oko 35% za njegovog najvećeg protivnika (video)

 Svoj glas aktuelnom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu dalo je 59,63%, a 36,47% državljana Turske koje pokriva turski konzulat u Novom Pazaru podržalo je najvećeg opozicionog rivala, Kemala Kiličdaroglua.

Od ukupnog broja građana Republike Turske u području od Pirota do Užica kojih je 643, pravo glasa na predsedničkim i parlamentarnim izborima iskoristilo je njih 442.

Nakon osnivanja turskog konzulata u Novom Pazaru, prvi put je ove godine uspostavljeno biračko mesto. Glasanje se održalo 6. i 7. maja od 9 do 21 časova, a državljani Turske sa ovih prostora Srbije su u većem broju glasali za AK partiju u odnosu na najveću opozicionu CHP stranku, kako prenose podaci turskog televizijskog kanala NTV.

U Turskoj će u nedelju, 28. maja, biti održan drugi krug predsedničkih izbora pošto nijedan od kandidata u prvom krugu nije dobio više od 50 odsto glasova, saopštio je juče predsednik turske izborne komisije Ahmet Jener.

Inače, o situaciji u Turskoj, drugom krugu trke za predsednika i očekivanjima kada je reč o rezultatima predsedničkih izbora, govorili su za A1 članovi stranaka AKP i CHP Senat Demirok Ličina i Beyza Ecem Dogan.

 

Mejrema Nicević

CATEGORIES
Share This