U Novom Pazaru demantuju ministra: Nema korona virusa u novopazarskim školama (video)

U Novom Pazaru demantuju ministra: Nema korona virusa u novopazarskim školama (video)

foto: Arhiva/A1

Za sada nije potvrđen ni jedan slučaj obolevanja od korona virusa u novopazarskim školama istakli su za A1 direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić i članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Ulfeta Demčović.

Članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje u Novom Pazaru  Ulfeta Demčović potvrdila je za A1 da prema njenim podacima do danas nema ni jedan potvrđen slučaj korona virusa u školama.

” Svi direktori škola u Novom Pazaru su mi potvrdili da nemaju obolele od korona virusa u njihovim školama. Za svu decu za koju se sumnjalo ili se sumnja su izolovana do dolaska rezultata PCR testova.” , rekla je Ulfeta Demčović

Ona je naglasila da su joj direktori osnovnih škola rekli da su deca disciplinovana, da drže distancu i da nose maske.

Doktor Spahić objašnjava da se sumnjalo da u školama ima slučajeva obolelih od korona virusa, ali da ni u jednoj do danas nije potvrđeno.

” Slali smo nekoliko uzoraka za učenike iz novopazarskih škola, ali svi rezultati PCR testova su pokazali da nema obolelih, tačnije svi PCR testovi su bili negativni. ” , rekao je za A1 direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić.

Inače, ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas na Pink televiziji da postoje sporadični slučajevi zaražavanja koronavirusom i da je jedan od gradova i Novi Pazar.

“U školama u Srbiji ima oko 850.000 đaka, u 1.250 osnovnih škola u Srbiji zaraženo je 25 učenika i da od tog broja šestoro učenika nije ni dolazilo u školu.

U Beogradu je zaraženo 16 učenika, zatim ima sporadičnih slučajeva u Somboru, Novom Pazaru, Zaječaru, Vranju, Nišu, Leskovcu”, naglasio je Šarčević i dodao da je u osnovnim školama zaraženo i sedam nastavnika.

Napominje da prosvetna inspekcija svakodnevno kontroliše da li se sprovode preventivne mere u školi.

video: PINK TV

 

 

 

 

Danas su mi direktori

Besko Adilovic

bin zaid

RUBRIKE
Podeli