U naselju Parice postavljeni nadivičnjaci i obeleženo mesto za ostrvo, uskoro izgradnja fizičkog ostrva

U naselju Parice postavljeni nadivičnjaci i obeleženo mesto za ostrvo, uskoro izgradnja fizičkog ostrva

Na raskrsnici u naselju Parice postavljeni su nadivičnjaci na trotoarima i obeleženo je mesto za ostrvo na sporednom putu kao privremena mera. U narednim danima biće izgrađeno fizičko ostrvo sa izdignutim ivičnjacima kako bi se sprečilo parkiranje vozila na tom delu, rekao je iz Zavoda za urbanizam, Ahmed Koca.

Ahmed Koca iz Zavoda za urbanizam izjavio je da je ova intervencija preduzeta kako bi se onemogućilo parkiranje vozila na trotoarima, što će doprineti većoj bezbednosti pešaka u tom delu grada.

„Za sada je to privremena mera, a u toku narednih dana će se izgraditi fizičko ostrvo sa izdignutim ivičnjacima kako bi vozilima u tom delu bilo onemogućeno da se parkiraju“, rekao je Koca.

Melajac, predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja, naglasio je da je realizacija ovih projekata počela pre tri meseca i da se očekuje njihovo brzo završavanje.

“Evo, nakon nepuna tri meseca otkako smo počeli sa radom na pripremnim rešenjima, projektima i dobijanju dozvola, polako krećemo sa realizacijom istih. Ako Bog da, sledeće nedelje završavamo ovu raskrsnicu“, rekao je Melajac.

Melajac je istakao da se kroz par dana kreće sa i sa realizacijom projekata koji su usvojeni na sednici pre desetak dana a koji se tiču poteza u ulici Šabana Koče od Elma do toplane, zatim deo od kafića Darko do zgrada Lepe Brene, kao i rasterećivanje saobraćaja na magistrali kod Svojibora i Jaklje.

Melajac je dalje pojasnio da će izrada i puštanje u rad jednosmernih ulica ići brzo.

„Očekujem sledeće nedelje da će za tri ulice biti promenjen smer“, naglasio je on.

On je najavio i nove projekte u naseljima Lug i drugim delovima grada, sa ciljem rešavanja ključnih pitanja saobraćaja za građane Novog Pazara.

Takođe, Melajac je istakao da je od EU progresa dobijeno 200.000 eura za izradu strategije bezbednosti saobraćaja.

 

 

CATEGORIES
Share This