U januaru ove godine rođeno više beba nego 2022. godine (video)

U januaru ove godine rođeno više beba nego 2022. godine (video)

U januaru ove godine rođeno je skoro 200 beba, od čega je više devojčica nego dečaka, rekao je za A1 načelnik ginekološko-akušerskog odeljenja Avdul Škrijelj. On je istakao da su svi porođaji prošli bez komplikaciija, te kako je kazao, ove godine očekuje da broj novorođenčadi poveća u odnosu na prethodne godine.

U Novopazarskom porodilištu tokom januara 2023. godine rođeno je više beba u odnosu isti period  prošle godine, gde je rođeno oko 170 beba. Prema rečima načelnika ginekološko-akušerskog odeljenja za sada prednjače devojčice u odnosu na početak ove godine, gde je bilo 10 devojčica i 13 dečaka.

„Do danas imamo 190 porođaja i više je devojčica nego dečaka, tako da je januar krenuo burno. Sve bebe su dobro i sam porođaj je bio bez većih komplikacija“, rekao je Škrijelj.

One koje imaju kritičnu trudnoću uglavnom su transportovane dalje, kako bi sam proces protekao bez ikakvih komplikacija.

„Rizične trudnoće šaljemo za Kragujevac, do 34 nedelje, jer je to bolja opcija, nego da šeljemo bebu samu“, naglasio je načelnik ginekološko-akušerskog odeljenja.

U našem porodilištu, prema rečima Škrijelja, bilo je kritičnih trudnoća, ali na kraju ishod je bio pozitivan.

„Bilo je kritičnih situacija. Imali smo velikih krvarenja tokom trudnoće, bilo je i hitnih carskih rezova. Patologija je bila šarolika, ali smo sve rešavali u Novopazarskom porodilištu“, zaključio je Avdul Škrijelj.

Novopazarsko porodilište je peto u Srbiji po rođenim bebama. U proseku svake godine rodi se između 2000 i 2200 beba.

Aiša Alić

CATEGORIES
Share This