Tužilaštvo ispituje smrt vojnika na Pešteri

Više tužilaštvo u Novom Pazaru pokrenulo je predistražni postupak, ispitujući okolnosti pod kojima je stariji vodnik prve klase Dejan Stojković preminuo 24. juna, tokom izvodjenja vojne vežbe na Pešterskoj visoravni, piše list Danas.

U toku dosadašnjeg postupka obavljen je uvidjaj, naložen pregled i obdukcija tela i ispitano više svedoka.

Utvrdjeno je da se Stojković na dan smrti, u toku izvodjenja vežbe, kao komandir vozila nalazio u oklopnom vozilu BVP M-80 sa još šest osoba, i da je iznenada umro oko 12.30.

“S obzirom da još uvek Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru nije dostavljen nalaz i mišljenje naložene obdukcije, od kojeg će zavisiti dalje eventualno preduzimanje odredjenih radnji, Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru o daljem toku postupka blagovremeno će obaveštavati javnost”, rečeno je za list Danas.

Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da je Stojkoviću iznenada pozlilo, ali je bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš rekao da je Stojković poginuo jer se zbog ekstremno visoke temperature aktivirao sistem za gašenje požara u borbenom vozilu, podsetio je list.

Navode Ponoša potvrdio izvor lista koji je dodao da još nije jasno zbog čega se aktivirao protivpožarni sistem koji je podešen da se aktivira pri temperaturi od 110 stepeni celzijusa.

RUBRIKE
Podeli