Turska spremila kredit, pregovori i dalje traju

Turska spremila kredit, pregovori i dalje traju

Turska Eksim banka opredelila je za razvoj infrastrukture u Srbiji kredit od 400 miliona dolara, rekao je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

On je novinarima posle sastanka Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju Srbije i Turske rekao da se trenutno pregovara o uslovima odobravanja tog kredita, ne naglašavajući da li je deo tih sredstava namenjen finansiranju rekonstrukcije puteva Novi Pazar – Sjenica i Novi Pazar – Tutin.

Podsećamo da je još sredinom 2009. godine Ministarstvo ekonomije, na čijem čelu je bio Mlađan Dinkić, saopštilo da je Eksim banka izdvojila 25 miliona dolara za kreditiranje tog posla, da se nadaju da će “uskoro biti dogovoreni i svi tehnički detalji u vezi sa kreditom, a da se početak radova očekuje na jesen te godine”.

Prilikom poseta Novom Pazaru ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgić i njegov prethodnik Mehmed Kemal Bozaj izjavljivali su da se od tog projekta nije odustalo i da se i dalje vode pregovori o uslovima finansiranja tog posla.

Izvor >Radio Sto plus

CATEGORIES
Share This