Tender “krojen” za jednog ponuđača

Tender “krojen” za jednog ponuđača

Grad Novi Pazar raspisao je tender za zakup svetlećih displeja montiranih na stubovima javne rasvete u centru grada za šta u narednih godinu dana planira da potroši 2,8 miliona dinara, saznaje radio Sto plus.

Tenderskom dokumentacijom od ponuđača se traži da ima minimum 79 dvostrano orijentisanih displeja, dimenzija 90 sa 120 centimetara, napravljenih od aluminijuma sa čeličnom konstrukcijom, instaliranih u nizovima i usmerenih ka kolovozu i trotoarima.

Pored toga, lokalna samouprava precizirala je i na kojim lokacijama moraju biti displeji i to minimum 48 u Ulici Stefana Nemanje, 10 u Ulici AVNOJ-a, devet u Ulici 28. novembra, a 12 na Trgu Isa-bega Isakovića.

Prema nezvaničnim saznanjima, ovako definisane tenderske uslove može ispuniti samo jedna firma u čijem vlasništvu se nalaze displeji na ovim lokacijama.

Naš radio je pre par dana uputio pitanja lokalnoj samoupravi zbog čega su odlučili da zakupe displeje na godinu dana, za potrebe koje kampanje će se koristiti i zašto su tenderski uslovi takvi, ali odgovore još uvek nismo dobili.

RUBRIKE
Podeli