Tandir: Osvojili smo jedan mandat u Sjenici i to nam niko ne može uzeti (VIDEO)

Tandir: Osvojili smo jedan mandat u Sjenici i to nam niko ne može uzeti (VIDEO)

Predstavnici Bošnjačko Srpskog Saveza koristice sva pravna sredstva da dokažu da su osvojili mandat u Sjenici, rekao je na današnjoj press konferenciji, predsednik BOSS-a, Samir Tandir.

Predsednik BOSS-a, Samir Tandir, oštro je osudio pokušaj ,kako on navodi, prekrajanja izborne volje i navodnu krađu odborničkog mandata u Sjenici na današnjoj press konferenciji. Tandir je naglasio da poseduju nedvosmislen dokaz da je mrtav čovek glasao, dok su bliski rođaci nosioca liste BOSS-a ostali bez svojih glasova na biračkom mestu, gde je BOSS, na istoj osvojio nula glasova.

Tandir je istakao slučaj u kojem su direktni rođaci nosioca liste BOSS-a izašli na glasanje na biračkom mestu 29, Ponorac, ali je rezultat na tom biračkom mestu gde su oni glasali bili nula glasova za BOSS, što je kako navodi Tandir, nemoguće kao i da postoje dokazi koje će on priložiti medijima i sudu.

“Ovde imamo čoveka koji je u direktnoj rodbinskoj liniji sa nosiocem naše liste, nismo doveli nekog sa ulice i rekli on je glasao pa da nam se veruje na reč ili ne. Dakle, brat od tetke i tetka našeg nosioca liste su glasali na biračkom nestu 29, Ponorac, i mi tu imamo nula glasova.

Tandir je istakao da je ovaj slučaj direktno uticao na raspodelu mandata i krajnji izborni rezultat i najavio da će tražiti pravdu na sudu i insistirati na uvidu u pet posto biračkog materijala.

“Taj rezultat direktno utiče na krajnji rezultat i raspodelu mandata. Imamo situaciju gde smo dokazali, imate dokumenta koja ćemo pružiti vama i sudu, mrtav čovek nedmosmisleno smo dokazali je glasao, a koliko ih tek ima videcemo kad nam daju uvid u materijal. Imamo situaciju da je mrtav čovek glasao i da imamo njegov rezultat i situaciju da su živi ljudi glasali i kojih nema”, naglasio je i istakao Samir Tandir.

Na pitanje šta će biti dalje ako ova situacija potraje kao i sam sudski proces, Tandir je istakao da će se držati procedure i da će nastaviti borbu za pravdu sve dok postupci traju. Ukoliko sud ne donese presudu u njihovu korist, Tandir je naglasio da će BOSS braniti mandat svim dozvoljenim i legalnim sredstvima.

“ Ne može to tako, procedura je vrlo jasna, nema proglašenja konačnih izbornih rezultata sve dok postupci traju.

Što se tiče Sjenice mi smo apsolutno zasluženo osvojili taj mandat i taj ćemo mandat braniti svim dozvoljenim, legalnim sredstvima. Ja verujem da ne postoji sud u ovoj zemlji koji će se oglušiti na sve ove prigovore koje mi imamo.

Mi ne jurimo hiljade glasova, ne jurimo ni stotine, mi jurimo par glasova koje smo zaslužili, zaradili neko nam je poništio, ali želimo da branimo taj mandat i mi ćemo ga ako Bod da obraniti”, dodao je Tandir.

Celu press konferenciju možete pogledati na našem YouTube kanalu, na Facebooku kao i direktnim klikom na ovaj link.

CATEGORIES
Share This