Svetionik: Pokrenuta kampanja za doniranje stipendija

Svetionik: Pokrenuta kampanja za doniranje stipendija

Udruženje građana Svetionik, krajem meseca oktobra ove godine, raspisalo je konkurs za dodelu stipendija studentima i učenicima, pod nazivom „Doniraj stipendiju“, kako bi im se pružila podrška tokom njihovog školovanja.

Cilj  je, kako kažu iz ovog udruženja, da obezbede novčana sredstva za studenate i učenike bez roditeljskog staranja i čije porodice žive u teškim uslovima kako bi im olakšali školovanje, kao i onima koji imaju visok prosek ocena na studijama.

“Od ove kampanje zavisi koliko će njih koji su aplicirali dobiti stipendiju. Ovom akcijom želimo mladim ljudima da pokažemo da cenimo njihovu želju za obrazovanjem i da stipendija koju dobiju bude značajna podrška tokom školovana”, navodi se u saopštenju. 

Stipendija studentima i učenicima, u visini od 50 evra biće isplaćivana u dinarskoj protivvrednosti. Iz ovog udruženja za A1 nedavno su rekli da se broj stipendija utvrđuje se na osnovu prikupljenih sredstva u okviru kampanje „Doniraj stipendiju“. Oni dodaju, da se stipendija dodeljuje bez obaveze vraćanja, na 10 jednakih mesečnih rata.

Zainteresovani kandidati za dobijanje ove stipendije bili su u mogućnosti da se prijave do 3. decembra 2022.  godine.

Aiša Alić

Foto: Svetionik.

CATEGORIES
Share This