Svečanim prijemom obeležen Dan Turske u Novom Pazaru (video)

“Naša braća iz Sandžaka, koju vidimo kao most saradnje između Turske i Srbije, imaju izuzetno mesto u tursko-srbijanskim odnosima i u srcima turskog naroda”, rekao jekonzul Republike Turske u Novom Pazar Bašar Bašol na svečanom prijemu u povodu obeležavanja Dana Republike Turske.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac je u izjavi za A1 rekao da je od izuzetnog značaja za Sandžak ali i za naš grad dobri odnosi koje imamo sa Republikom Turskom.

 

Na 99. godišnjicu od osnivanja Republike Turske, Konzulat te zemlje u Novom Pazaru organizovao je svečani prijem za brojne zvanice iz javnog života Sandžaka. Prisustvovali su čelnici gradske uprave  Novog Pazara, narodni poslanici, predstavnici BNV-a, kao I predstavnici kulturnog života Novog Pazara. U obraćanju prisurnima konzul Republike Turske u Novom Pazaru Bašar Bašol istakao je da je veoma dobra saradnja Turske I Srbije rezultat prijateljskih odnosa Erdogana I Vučića.

“Naša braća iz Sandžaka, koju vidimo kao most saradnje između Turske i Srbije, imaju izuzetno mesto u tursko-srbijanskim odnosima i u srcima turskog naroda,” rekao je Bašol.

Turski konzul je na svečanosti u Novom Pazaru pročitao pismo predsjednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

“Dragi moj narode, pozdravljam vas najsrdačnijim osećanjima, ljubavlju i poštovanjem. Danas svi doživljavamo ponos i uzbuđenje obeležavanjem 99. godišnjice Republike Turske. Od Turske smo napravili državu čija se demokratija uzima za primer, čija je ekonomija impresivna, čija se diplomatija prati sa interesovanjem i koja na najjači način čuva svoje jedinstvo uprkos svim vrstama sabotaže,’’ stoji između ostalog u poruci predsednika Erdogana.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je rekao da saradnja Turske i Srbije na najvećem nivou i da je iz godine u godinu sve bolja, a to se pozitivno odražava na Sandžak i Novi Pazar.

‘’Drugačije je kada su predstavnici Turske ambasade ovde u Novom Pazaru nego u Beogradu. Brži protok informacija i upoznavanje sa situacijom doprinosi da naši građani koji žive u Turskoj i ovde lakše završavaju administativne stvari što predstavlja uštedu i  vremena i novca’’, naglasio je Biševac.

Konzulat Republike Turske u Novom Pazaru otvoren je pre dve godine, u vreme pandemije korona virusa.

CATEGORIES
Share This