Svečana dodela diploma na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru!

Svečana dodela diploma na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru!

Svečanom dodelom diploma svršenicima osnovnih i master studija obeleženo je 16 godina od osnivanja Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru. Tom prilikom  rektor tog univerziteta ,Suad Bećirović  poručio je  svršenicima da preuzimanje diplome zapravo predstavlja početak nove faze u životima svršenika, što ujedno ne sme značiti kraj obrazovanja – kako formalnog tako i neformalnog.

Narodni poslanik i predsednik Obora za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj,  Muamer Zukorlić koji je na akademiji bio pristuan i kao osnivač Internaciolanog  univerziteta. rekao je  da je  obrazovanje u ovoj zemlji je u veoma teškom stanju.

„Obrazovanje je strateška kategorija u ovoj zemlji i nema spasa ni na polju demografije, ni na polju ekonomije, ni na polju kulture, ni na bilo kom drugom polju bez obrazovanja. Ono što mi se posebno dojmilo na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru je to da profesori i celokupan nastavni kadar obučava studente kako da kritički promišljaju i svoja stečena znanja implementiraju kasnije u budućnosti,“ istakao je između ostalog  Zukorlić.

Na Svečanoj akademiji  uručena su priznanja za 10 godina predanog rada i zalaganja zaposlenima.

Nakon Svečane akademije, diplomcima su uručene diplome uz prigodan kulturno-umjetnički program.

 

CATEGORIES
Share This