Šta će političari u Tutinu promeniti ukoliko dobiju vlast?

Šta će političari u Tutinu promeniti ukoliko dobiju vlast?

Sedam lista učestvovaće na predstojećim lokalnim izborima u Tutinu. U debati portala A1 posvećenoj izborima, predstavnici ovih lista predstavili su svoje planove za razvoj opštine Tutin i poboljšanje života građana. Dali su obećanja i izneli konkretne planove koje će sprovesti ukoliko dobiju vlast.

Vahid Demirović iz liste „SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin“ izjavio je da će nastaviti sa ekonomskim razvojem opštine i infrastrukturnim investicijama kao i da će se stranka SDA ukoliko dođe na vlast u Tutinu fokusirati i na mlade i kulturna dešavanja.

„Za obećanja, ko što znate, je zadužen vječiti ministar, a mi možemo da kažemo našim građanima da ćemo nastaviti dobro poznatim i trasiranim putem ekonomskog razvoja naše opštine, infrastrukturnim investicijama… ali svakako ćemo da fokus staviti i na mladima, i na kulturnim dešavanjima”, rekao je ispred Stranke demokratske akcije, Vahid Demirović.

Omer Đodić iz liste „SPP – Amanet muftijin za ponosni Tutin – Usame Zukorlić“ naglasio je da je ključni cilj Stranke pravde i pomirenja vraćanje etike u politiku i sticanje poverenja građana.

„Da mi kao političari nismo lopovi, nismo kriminalci, nismo lažovi. Da ljudima prvo vratimo povjerenje u politiku i u lokalnu vlast i planiramo naravno  preuzeti odgovornost za sve značajne projekte ako dobiju podršku građana”, rekao je ispred SPP-a, Omer Đondić.

Zaim Redžepović, predstavnik liste „Za naš Tutin“, smatra da je ključ za rešavanje lokalnih problema partnerski odnos sa državom.

„Smatram da morate da imate neku konekciju sa državom, sa vladom, ako mislite nešto da uradite.“ Fokusiraće se na rešavanje komunalnih problema i unapređenje komunalnog preduzeća. Moramo više pažnje da posvetimo filterskom postrojenju. Moramo više novca da odvajamo za to kako nam glava zna, a manje za službene telefone, manje za kafane, manje za ručkove. Nama je važno da prođe i autoput, ali nam je od svega važnije, meni se čini u ovom momentu, da rješimo komunalne probleme, kao i da se pozabavimo sportom i mladima”, rekao je Redžepović.

Besim Hamzagić iz liste „Probudite se ljudi – Lejla Redžematović“ izjavio je da će se desiti velike promene ukoliko Stranka demokratske partije dođe na vlast.

„U ovoj kampanji kao i posle 2. juna, ja vam odgovorno tvrdim, desit će se promjene, narod hoće promjene, upravo se i naša lista zove “Ljudi, probudite se”, imamo jako dinamičnu kampanju, već smo krenuli sa realizacijom autoputa koji će proći kroz Sjenicu”, rekao je ispred SDP-a, Hamzagić.

Elvedin Hazirović iz liste grupe građana „Tutin na prvom mjestu“ istakao je značaj smanjenja javne potrošnje i konsolidacije finansijskog stanja opštine kao i to da su za vreme svog učešća u vlasti uspeli smanjiti opštinski dug za čak 70 miliona dinara.

„Za ta 3,5 mjeseca smo zaustavili javnu potrošnju… Drugi princip je konsolidacija finansijskog stanja i računa opštine Tutin a treći nam je princip da se dalje fokusiramo na transparentne i poštene izbore.

Jašar Balić, predstavnik liste „Složno za Tutin – Jašar Balić – Ljutvija Balkan“, naglasio je da je komunalno preduzeće pod njihovom upravom bolje vođeno i bez kritika.

„Tu je jedan direktor, jedan mladi gospodin koji obnaša tu funkciju krajnje korektno od kada smo u koaliciji, a ključni problem koji želimo rešiti jesu komunalije, čista voda, škole, kao i pozabaviti se omladinom koja nam odlazi”, dodao je Balić.

Adnan Šehović iz liste „Hoćemo, možemo bolje za Tutin“ istakao je važnost saradnje sa državom za realizaciju velikih projekata kao i da je upravo ta konkecija ključna za razvoj jedne opštine.

“Mora postojati konekcija sa državom, 2004. godine, kada su prvi metri aslata pali u opštini Tutin, u selu Baćica, tada je na čelu Tutina bio rahmetli Šemsudin Kučević i tada smo to radili u konekciji sa državom. Znači, ne postoji mogućnost da velike projekte radimo bez pomoći države, a elementarne uslova za život kao što su struja, voda,kanalizacija i slično, to može iz budžeta grada”, rekao je Šehović.

Podsećamo, za izbore u Tutinu kandidovali se sedam lista. Lokalni izbori u Tutinu zakazani su za 2.jun gde će naše ekipe portala A1 pratiti izbore na terenu i izveštavamo vas o izbornom procesu.

Celu debatu možda pogledati na našem YouTube kanalu, Facebook-u, kao i na OVOM linku.

CATEGORIES
Share This