Srbija nije više u vrhu po broju novoobolelih

Srbija nije više u vrhu po broju novoobolelih

Srbija više nije na trećem mestu u Evropi po broju novoobolelih od korona virusa, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

“To je bilo pre nedelju ili možda pre deset dana, ali to više nije tačno. Ne znam na kom smo danas mestu, ali nismo blizu vrha ni slučajno. Po broju smrtnosti, po broju testiranih, po broju onih koji su zadržani u bolnici, po svim tim rezultatimo smo ubedljivo najbolji u regionu i šire”, rekao je Lončar gostujući na RTS-u.

Nema garancija da neće biti zaražavanja na letovanju

Ne mogu da garantujem da neka od zemalja gde naši građani idu na letovanje neće ući ponovo u neki novi talas zaraze, ali će država preduzeti sve da oni tamo odu bezbedno, izjavio je sinoć ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

“Naše je da uradimo sve da građane koji idu zaštitimo maksimalno. Znam da su se uželeli mora, ali preporučujem da to bude bezbedno, a država će obezbediti sve što se bude tražilo da se nesmetano pelaze granice”, rekao je ministar Lončar .

Nema potrebe za obaveznom vakcinacijom

Nema potrebe za obaveznom vakcinacijom, jer imamo dovoljno vakcina i zainteresovanih za vakcinaciuju, a i dovoljno vakcinisanih zdravstvenih radnika, izjavio je večeras ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

On je gostujući na RTS rekao da je i ranije bilo dovoljno vakcinisanih lekara, ali je problem bio nedovoljnog broja vakcinisanih mladih medicinskih sestara, koje su se plašile da neće moći da imaju potomstvo.

 

Izvor: Tanjug

Foto : Tanjug/ S. Miljević

RUBRIKE
Podeli