SPP traži da Jahja Fehratović vrati poslanički mandat u Skupštini

SPP traži da Jahja Fehratović vrati poslanički mandat u Skupštini

Povereništvo Stranke pravde i pomirenja (SPP) iz Prijepolja je zatražilo od Jahje Fehratovića da vrati mandat narodnog poslanika u Skupštini Srbije, nakon što je javno izjavio da više nije član te stranke.

Iz SPP-a u Prijepolju predloženo je da Sabira Hadžiavdić preuzme mesto Fehratovića u Skupštini. Hadžiavdić je nedavno postala potpredsednica SPP.

U saopštenju za javnost, Prijepoljci su istakli da bi Hadžiavdićeva kao narodna poslanica doprinela stranci, članovima i ljudima u Prijepolju i Sandžaku.

Narodni poslanik Fehratović je za Danas izjavio da SPP “pripada narodu kao deo pokreta za odbranu i napredak Islamske zajednice u Srbiji i Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru“.

Fehratović je kritikovao inicijativu za vraćanje mandata kao „prizemne igrarije“ i izrazio zabrinutost zbog promena u stranci.

On je pozvao stranku da se vrati svojoj osnovnoj misiji i postane deo pokreta kao političko krilo, umesto faktora nestabilnosti. Istakao je da je napustio stranku jer se nije slagao s novim rukovodstvom na čelu sa Usameom Zukorlićem.

Fehratović je napustio SPP u maju ove godine i odlučio da deluje kao nestranačka ličnost u Skupštini Srbije.

Spekuliše se da je SPP suočena s unutrašnjim izazovima. Nedavno je stranka saopštila da je definisala novu ideološku orijentaciju, ali je isto tako razmotrila neuspeli pokušaj izazivanja nereda unutar stranke od strane pojedinih funkcionera bez formalnih ostavki. Rukovodstvo SPP veruje da su ovi događaji orkestrirani od političkih oponenata.

Podsećanja radi, predsednik Stranke pravde i pomirenja, Usame Zukorlić u junu ove godine izjavio je da razlog napuštanja stranke koji je Jahja Fehratović naveo, nije tačan i da je on zajedno sa njim i ostalim članovima stranke učestvovao u pisanju sporazuma između SPP-a i SDA Sandžaka, te da je glasao za sporazum na predsedničkom kolegijumu i glavnom odboru stranke. On je dodao da su ostali bez Muamera Zukorlića, osnivača stranke, pa su nastavili progres i da nijedan drugi pojedinac ne može da ih ugrozi.

izvor: A1/Danas

CATEGORIES
Share This