Zukorlić: Ostali smo bez muftije, pa smo nastavili, možemo i bez Jahje (VIDEO)

Zukorlić: Ostali smo bez muftije, pa smo nastavili, možemo i bez Jahje (VIDEO)

Predsednik Stranke pravde i pomirenja, Usame Zukorlić izjavio je da razlog napuštanja stranke koji je Jahja Fehratović, bivši potpredsednik SPP-a naveo, nije tačan i da je on zajedno sa njim i ostalim članovima stranke učestvovao u pisanju sporazuma između SPP-a i SDA Sandžaka, te da je glasao za sporazum na predsedničkom kolegijumu i glavnom odboru stranke. On je dodao da su ostali bez Muamera Zukorlića, osnivača stranke, pa su nastavili progres i da nijedan drugi pojedinac ne može da ih ugrozi.

Zukorlić, odgovarajući na pitanja novinara o navodima narodnog poslanika Jahje Fehratovića da je stranku napustio zbog dogovora sa Strankom demokratske akcije Sandžaka,  naveo je da su to neistinite tvrdnje.

“Nije stvarni razlog koalicija sa SDA zbog nezadovoljstva. Profesor Jahja je postao prilično neaktivan u organima stranke u zadnjih godinu dana nakon sednice predsedništva koja je održana u junu prošle godine gde je predložio da se ograniče ovlasti predsednika stranke. U tome ga niko nije podržao, svi članovi predsedništva su bili protiv takvog reorganizovanja stranke i on je od tada nezadovoljan u stranci. Ostali smo bez muftije, osnivača i lidera stranke, pa smo nastavili progres, a da nešto neki drugi pojedinac može da ugrozi“, naveo je Zukorlić na današnjoj konferenciji za medije.

Razlog koji Zukorlić navodi za dogovor sa Strankom demokratske akcije Sandžaka jeste nastavak rada na pomirenju Bošnjaka za koje se zalagao i osnivač te partije, Muamer Zukorlić, da bi, kako je dodao, mogli da gradimo mostove saradnje sa Srbima i narodima drugih nacionalnih pripadnosti.

CATEGORIES
Share This