Škrijelj: U prvim danima 2023. godine rođeno više dečaka, nego devojčica

Škrijelj: U prvim danima 2023. godine rođeno više dečaka, nego devojčica

U novopazarskom porodilištu u prva tri dana 2023. godine rođene su 23 bebe, od čega je 10 devojčica i 13 dečaka. Prema rečima načelnika ginekološko-akušerskog odeljenja Opšte bolnice u Novom Pazaru, dr Avdula Škrijelja, svi porođaji su protekli bez problema.

„Svi porođaji u 2023. godini protekli su bez ikakvih problema i na  svet su došle žive i zdrave bebe, a majke novorođenčadi su ceo proces podnele dobro“, rekao je za A1 načelnik ginekološko-akušerskog odenjenja novopazarske Opšte bolnice Avdul Škrijelj.

On je dodao da će večeras novopazarsko porodilište biti bogatije za još jednu bebu, što će biti 24 novorodjenče u 2023. godini i naglasio da se ove godine očekuje veći broj beba u odnosu na 2022. godinu.

U proseku svake godine u novopazarskom porodilištu rodi se između 1500 i 1900 beba, zaključio je Škrijelj.

Podsećanja radi, u novopazarskoj bolnici 22. septembra 2021. godine je zabeleženo oko 20 slučajeva trudnica koje su bile pozitivne na korona virus, koje su tada transportovane u Kragujevačku bolnicu nakon porođaja, a u istom periodu među njima bila je i jedna beba pozitivna na koronavirus, kazao je tada načelnik ginekološko-akušerskog odeljenja Avdul Škrijelj. On je za A1 istakao da nije bilo preminulih trudnica od Covida-19.

Aiša Alić

CATEGORIES
Share This