Šest medija iz Novog Pazara: Prihvatamo drugi konkurs, nastavljamo borbu

Šest medija iz Novog Pazara: Prihvatamo drugi konkurs, nastavljamo borbu

Direktori i urednici šest medija iz Novog Pazara saopštili su danas da će potpisati Ugovore o realizaciji projekata koji su im odobreni na drugom Konkursu za sufinansiranje medijskih projekata, a koje je ovaj organ usvojio.

Urednici radija Sto plus, Sandžak televizije, portala A1tv, Free media, Takt media i Glasa islama, navode da će nastaviti da se bore za bolje uslove za rad medija u Novom Pazaru, ali i ravnopravniju i pravedniju raspodelu novca na konkursima za sufinansiranje medijskih projekata u ovom gradu.

 Oni su podsetili da su nezadovoljni načinom raspodele sredstava na prvom ovogodišnjem konkursu odbili novac koji im je tada bio dodeljen.

 Nakon toga smo u razgovoru sa predstavnicima gradske vlasti tražili da se taj konkurs poništi i raspiše novi. U nepostojanju pravne mogućnosti da se konkurs poništi, ponuđeno nam je raspisivanje novog, uz uveravanja gradskih čelnika da će se na narednim konkursima voditi računa o pravednoj podeli novca, kao i da će dobitnici sredstava moći da računaju na korektnu dinamiku isplate opredeljenih sredstava iz gradskog budžeta“, naveli su urednici ovih medija.

 Dodaju da su u želji da veruju datim obećanjima njihovi mediji učestvovali na drugom konkursu, na kojem je sa 6,6 miliona dinara podržano devet projekata.

 Računajući prvi i drugi procenat, uspeli smo da od ukupno opredeljenih sredstava za jedan medij spustimo taj iznos ispod 80 odsto. Dobili smo obećanje da će na narednim konkursima maksimalan iznos kojim može biti sufinansiran jedan projekat, odnosno medij biti smanjen“, naveli su oni.

 Istakli su da su i dalje nezadovoljni ovakvim rezultatima gradskih konkursa, te da će i u narednom periodu zajedničkim snagama nastaviti da sprovodimo aktivnosti i preduzimamo mere, kako bi uslovi za nesmetan rad svih medija u Novom Pazaru bili bolji, a raspodela novca na konkursima za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja pravednija.

 Prema rezultatima drugog konkursa sa 1,5 miliona dinara biće sufinansiran projekat Sandžak televizije, projekti Sto plus i portala Free media sa 1,1 milion, a portala A1tv sa milion dinara.

 Portal Takt info dobiće 500.000 dinara, El Kelimeh i preduzetnik Džemil Islamovića po 400.000 dinara, a TV Connect televizije i Udruženja građana Play po 300.000 dinara.

CATEGORIES
Share This